DFL potvrdila reštart nemeckej I. bundesligy v sobotu 16. mája
07 | 05 | 2020 I SITA

Vedenie Nemeckej futbalovej ligy (DFL) vo štvrtok popoludní potvrdilo reštart I. bundesligy na sobotu 16. mája. Po viac ako dvoch mesiacoch sa 16. - 18. mája uskutočnia súboje 26. kola súťaže.


"Zelenú" na obnovenie ligy dalo stredajšie rokovanie kancelárky Angely Merkelovej s predsedami vlády jednotlivých spolkových krajín. Súboje I. bundesligy sa budú konať bez divákov na tribúnach, fanúšikovia však budú mať možnosť sledovať svojich miláčikov prostredníctvom televíznych prenosov.

DFL klubom dodala detailný manuál, podľa ktorého majú postupovať, aby sa súťaž mohla opäť začať a aj úspešne dokončiť.

V sobotu 16. mája sa uskutoční šesť duelov, v nedeľu ďalšie dva a kolo dohrajú v pondelok 18. mája jedným zápasom. Nemecká I. bundesliga by mala vyvrcholiť 34. kolom počas záverečného júnového víkendu. Dovtedy sa bude hrať väčšinou počas víkendov, iba dvakrát kluby absolvujú tzv. "anglický týždeň" sú súbojmi v uprostred pracovného týždňa. Známe je aj to, že stretnutia záverečných kôl v nemeckom futbalovom pohári (DFB-Pokal) prídu na rad až v júli. Po 30. júni sa uskutoční aj baráž medzi 16. tímom prvej a tretím klubom druhej bundesligy.

Športu venovali v programovom vyhlásení vlády iba 205 slov, chýbajú konkrétne body
Aj keď sa lídri novej vládnej štvorkoalície po predstavení svojho zásadného dokumentu potľapkávali po pleciach, že ide o dosiaľ najkvalitnejšie spracované Programové vyhlásenie vlády (PVV), športové hnutie zostalo sklamané. Čítať ďalej
05 | 05 | 2020 | SITA


"Rozhodnutie opäť spustiť bundesligu znamená, že niektoré kluby sa vyhnú krachu. Je však potrebné pamätať na to, že reštart súťaže je podmienečný, pretože koronavírus je stále vážnou hrozbou. Očakávam preto, že všetci k tmu pristúpia maximálne zodpovedne. Náš koncept je založený na tom, že ochorenie dokážeme zachytávať včas," povedal generálny riaditeľ DFL Christian Seifert.

Do konca najvyššej nemeckej futbalovej súťaže zostáva odohrať 9 kôl plus jeden odložený zápas, čo znamená dokopy 82 stretnutí. V tabuľke má vedúci Bayern Mníchov náskok štyroch bodov pred druhou Borussiou Dortmund a päť bodov pred tretím RB Lipsko.

Marcos Rojo porušil vo vlasti pokyny spojené s pandémiou koronavírusu, s priateľmi hral poker a fajčil
Anglický futbalový klub Manchester United si vyžiada stanovisko od argentínskeho obrancu Marcosa Roja, ktorý je hráčom "červených diablov" a v súčasnosti je na hosťovaní vo vlasti v tíme Estudiantes La Plata. Čítať ďalej
04 | 05 | 2020 | SITA


V Nemecku v uplynulých dňoch uskutočnili prvé dve kolá celoplošného testovania na nový koronavírus u hráčov a členov realizačných tímov prvej a druhej bundesligy. Z vyše 1700 testov bolo 10 pozitívnych prípadov. Aktuálne prebieha tretie kolo testovania. Napriek testom čaká na jednotlivé kluby do začiatku súťaže pobyt v izolácii, aby sa predišlo nákaze ochorením COVID-19. V Nemecku mu podľahlo už viac ako 7-tisíc osôb.

Známe zatiaľ nie je to, aké to bude s rozhodcami. Tí totiž ešte neabsolvovali testy a nemajú bližšie informácie o tom, za akých podmienok budú vykonávať svoju prácu.

Sezónu by mohli dohrať lokálne v Las Vegas, vedenie NBA dostalo ponuku od MGM Resorts
Pre pandémiu nového koronavírusu prerušená sezóna NBA by za určitých špecifických okolností mohla pokračovať lokálne v Las Vegas. Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | SITA