V Indonézii bojujú proti koronavírusu aj komiksoví superhrdinovia
04 | 05 | 2020 I Timotej Dudka

Dobrovoľníci oblečení ako Čierny Panter či Spider-Man striekali dezinfekčný prostriedok proti koronavírusu po indonézskom ostrove Jáva, podporujúc kolegu prezlečeného za miestneho superhrdinu Gatotkaca, ktorý kričal: „Noste masky, umyte si ruky a buďte ostražití.“


Spravodajský portál BBC píše, že hrdinovia rozdávali masky, dezinfekciu na ruky a bambusové bubny, pričom radili okolidúcim, ako si správne umyť ruky, nosiť masky a zachovať bezpečnosť na základe správ o krádežiach v obytnej zóne.

Juhovýchodná Ázia zaznamenala viac ako 11 000 vírusových infekcií a 845 úmrtí, hoci pomalá reakcia na pandémiu a nízka miera testovania spôsobujú odborníkom obavy, že prípadov by mohlo byť v skutočnosti oveľa viac.



„Ak superhrdinovia podporujú opatrenia, deti sa isto budú riadiť pokynmi,“ uviedol Widanarko, ktorý koordinoval udalosť zameranú na poučenie obyvateľov, aby sa chránili. „Najskôr si umyť ruky. Po druhé, keď sa ide von, vždy treba mať na sebe masku,“ dodal Widanarko, ktorý si prial, aby bolo zverejnené iba jedno meno.

Ľudia môžu použiť tradičné bambusové bubny na poplach pred lúpežami zločincov, ktorí využívajú opatrenia proti vírusu vo svoj prospech, dodal Widanarko. Jeden z obyvateľov, Herni Kurniawati, uvítal toto úsilie a uviedol, že to povzbudí ľudí, aby zmenili svoje zvyky a chránili sa. „Zvyčajne je veľmi ťažké požiadať deti, aby nosili masky, pretože pre nich je to problém,“ dodal Kurniawati.

Britská nemocnica testuje sľubný liek na COVID-19
Vedci z Veľkej Británie, ktorí sa zaoberajú liečbou pacientov COVID-19, vyvinuli nový liek, ktorý lekári testujú v nemocnici Southampton, informuje BBC. Čítať ďalej
04 | 05 | 2020 | Timotej Dudka