Veselo v Budapešti: Predseda parlamentu hovoril o Sorosovi a opozičných prisluhovačoch
03 | 05 | 2020 I Timotej Dudka

Podľa predsedu maďarského parlamentu Lászlá Kövéra v skutočnosti George Soros manipuluje s medzinárodnými inštitúciami.


Predseda maďarského parlamentu László Kövér v rozhovore pre časopis Demokrata obvinil opozíciu, že nepracuje v záujme maďarského ľudu, ale v záujme západných elít. Opoziční politici sa vraj v tomto správaní podobajú maďarskému komunistickému vodcovi Matyášovi Rákosimu, ktorý v 50. rokoch minulého storočia neslúžil Maďarom, ale moskovským komunistom, informujú Parlamentní listy.

„Liberálne ľavicová maďarská opozícia je súčasťou globálnej proti-národnej siete a západní tvorcovia verejnej mienky svoje propagandistické ťaženie zakladajú na zámerne mylných informáciách a ohováraní tejto opozície. Táto opozícia nie je súčasťou maďarského národa, ale prisluhovačským oddielom tejto svetovej elity,“ prezradil časopisu.

V prípade Johnsonovho úmrtia sa malo postupovať podľa scenára typu „smrť Stalina“
Britský premiér Boris Johnson, ktorý koncom marca bojoval s Covid-19, mal ťažký priebeh choroby, pričom nemohol uveriť, že počas niekoľkých dní sa jeho zdravotný stav tak zhoršil. V rozhovore pre denník The Sun prezradil, že existoval plán pre... Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | Marek Molnár


Predseda parlamentu kritizoval aj amerického miliardára maďarského pôvodu Georgea Sorosa, ktorého obvinil, že zbohatol vďaka tomu, že okradol rôzne krajiny a dnes sa údajne tvári ako najväčší ľudomil. Podľa Kövéra však v skutočnosti manipuluje s medzinárodnými inštitúciami.




László Kövér v roku 1988 založil dnes vládnu stranu Fidesz. Maďarskí komentátori ho považujú za predstaviteľa radikálneho krídla strany. Na facebookovom profile nazvanom „Čo sa deje v Maďarsku“ sa spomína, že v jednom z rozhovorov dal najavo, že by na prežitie EÚ do roku 2030 veľa nestavil.

Kövér sa preslávil aj vďaka svojráznej riadiacej schôdzi maďarského parlamentu. Celý svet obletel jeho výstup vo februári 2019, keď opoziční poslanci v rámci svojich protestov obsadili snemovňu. Kövér si jednoducho priniesol mikrofón do jednej z uvoľnených lavíc a začal riadiť rokovanie.

Do celosvetového vedomia vošiel aj tým, že nechal z budovy parlamentu odstrániť vlajku Európskej únie a keď si ju opoziční poslanci priniesli do sály, prinútil ich, aby ju opäť odniesli so slovami : „Chápem, že socialistickí poslanci si dokážu predstaviť maďarskú národnú vlajku len spoločne s vlajkou buď červenou alebo modrou“.