V prípade Johnsonovho úmrtia sa malo postupovať podľa scenára typu „smrť Stalina“
03 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Britský premiér Boris Johnson, ktorý koncom marca bojoval s Covid-19, mal ťažký priebeh choroby, pričom nemohol uveriť, že počas niekoľkých dní sa jeho zdravotný stav tak zhoršil. V rozhovore pre denník The Sun prezradil, že existoval plán pre prípad, že zomrie.


"Bol som naštvaný. Nemohol som pochopiť, prečo sa môj stav nelepší," uviedol Johnson, ktorý bol do nemocnice prevezený po tom, čo sa po desiatich dňoch jeho stav nezlepšoval. Ďalší deň musel byť presunutý na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde strávil tri dni.

"Naozaj som na tom nebol najlepšie a bol som si vedomý, že musí existovať krízový ​​plán," prehlásil Johnson, ktorý strávil týždeň v londýnskej nemocnici svätého Tomáša. Podľa neho bola pripravená stratégia, ako postupovať v prípade, keby sa veci vyvíjali podľa scenára typu "smrť Stalina". Pri živote ho držali "litre a litre kyslíka" a to, že sa uzdravil, bolo vďaka "skvelej starostlivosti".

Johnsonov novorodený syn preto dostal svoje meno na počesť lekárov Nicholasa Pricea a Nicholasa Harta, ktorí sa o premiéra v nemocnici starali. Chlapca menom Wilfred Lawrie Nicholas Johnson, porodila premiérova snúbenica Carrie Symondsová v stredu, teda len niekoľko dní potom, čo sa predseda vlády po chorobe vrátil do práce.

Syn Borisa Johnsona dostal meno po lekároch, ktorí premiérovi zachránili život
Syn britského premiéra Borisa Johnsona a jeho snúbenice Carrie Symondsovej dostal meno Wilfred Lawrie Nicholas Johnson. Čítať ďalej
02 | 05 | 2020 | TASR