Pri oslobodzovaní rukojemníkov v Kašmíre zomreli indický plukovník a major
03 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Medzi bezpečnostnými jednotkami, ktoré zahynuli pri prestrelke kvôli rukojemníkom v Kašmíre, sa nachádzal aj indický major a plukovník, pričom ide o najvyššieho predstaviteľa armády, ktorý zahynul pri operácii tohto typu za päť rokov, informuje portál RT.


Plukovník Ashutosh Sharma, veliteľ špeciálnej protiteroristickej jednotky, bol zabitý pri boji v okrese Kupwara v indickej časti Kašmíru, uviedli vojenskí predstavitelia pre indické médiá. Sharma bol prvým indickým veliacim dôstojníkom, ktorý zomrel v protiteroristickej operácii od roku 2015. Pri prestrelke zahynuli aj major Anuj Sood, dvaja vojenskí vojaci a policajný dôstojník.

Indické bezpečnostné sily začali v sobotu popoludní operáciu na záchranu civilistov držaných ako rukojemníkov vo vnútri domu. Vojenské jednotky sa počas razie dostali pod „veľkú paľbu“, uviedla armáda. Obliehanie domu trvalo viac ako 12 hodín, pričom zabili dvoch militantov a nakoniec oslobodili všetkých civilistov.

Oblasť Kašmíru medzi Indiou a Pakistanom je sporná už niekoľko desaťročí. Situácia zostáva stále napätá, keďže tu sú veľmi časté cezhraničné ostreľovania a potýčky medzi indickými a pakistanskými jednotkami.

Venezuelský masaker: Väzenská vzbura si vyžiadala najmenej 46 obetí (FOTO+VIDEO)
Najmenej 46 ľudí bolo zabitých a niekoľko ďalších zranených počas nepokojov vo venezuelskej väznici, informuje portál Telengana Today. Čítať ďalej
02 | 05 | 2020 | Timotej Dudka