Venezuelský masaker: Väzenská vzbura si vyžiadala najmenej 46 obetí (FOTO+VIDEO)
02 | 05 | 2020 I Timotej Dudka

Najmenej 46 ľudí bolo zabitých a niekoľko ďalších zranených počas nepokojov vo venezuelskej väznici, informuje portál Telengana Today.


Úrady informovali miestne médiá, že počet obetí sa pravdepodobne zvýši, nakoľko stav niektorých zranených bol „mimoriadne vážny“. Riaditeľ väzenia, Carlos Toro, bol medzi zranenými po tom, ako bol bodnutý do chrbta a zadnej časti hlavy počas vzbury, pri ktorej väzni používali okrem granátu aj strelné zbrane s ostrými nábojmi. Ako sa zmocnili zbraní sa stále vyšetruje.



„Vyšetrovanie incidentu stále prebieha“, uviedol prokurátor pre miestne médiá bez toho ďalších podrobností. Escarlet Gonzalezová, poručíčka Bolivarianskej národnej gardy, vojenskej sily prítomnej na mieste v čase incidentu, bola zasiahnutá šrapnelom z granátu hodeného jedným z väzňov zapojených do vzbury.



Maria Martinezová, zákonodarkyňa žijúca v neďalekom hlavnom meste Guanare, vyhlásila, že nepokoje vyplynuli z toho, že väzenské orgány zakazujú príbuzným väzňov, aby im počas návštev nosili jedlo, ako je to vo venezuelských väzeniach bežné.

Incident sa odohral v čase, keď bola Venezuela podrobená karanténe a sociálnemu dištancovaniu, aby sa zabránilo šíreniu pandémie COVID-19. Juhoamerická krajina doteraz nahlásila viac ako 300 prípadov a 10 úmrtí v dôsledku choroby.

„Pápežov Robin Hood“ poslal finančný príspevok hladujúcim transsexuálnym prostitútom
V časoch, kedy pandémia koronavírusu nechala skupinu transsexuálnych prostitútov neďaleko Ríma bez práce, boli donútení žiadať o pomoc miestneho katolíckeho kňaza, infromuje HuffPost. Čítať ďalej
02 | 05 | 2020 | Timotej Dudka