ŠPORT: Bayer Leverkusen predĺžil zmluvu so Aránguizom, veľká cena Maďarska seriálu F1 sa uskutoční bez divákov
02 | 05 | 2020 I SITA

Krátke správy zo športu:


-Slovenský hokejový reprezentant Mislav Rosandič bude v kariére pokračovať v elitnom tíme českej najvyššej súťaže Bílí Tygři Liberec. Dvadsaťpäťročný obranca strávil uplynulé dve sezóny v Hradci Králové, istý čas bol aj na hosťovaní vo Vítkoviciach. V Liberci definitívne končia Libor Hudáček, Oldrich Kotvan a ďalších sedem hráčov. Útočník Dávid Gíger by mohol po odchode z Karlových Varov tiež zamieriť do Liberca. Brankár Jaroslav Janus končí v severočeskom Litvínove a jeho nové pôsobisko zatiaľ nie je známe.

-Veľká cena Maďarska majstrovského seriálu formuly 1 sa v tomto roku uskutoční bez prítomnosti divákov. Preteky sú plánované na 2. augusta na známom okruhu Hungaroring v Budapešti. Je pravdepodobné, že podujatie presunú na neskorší termín v súlade s novým kalendárom efjednotky. Ten sa dostane na verejnosť zrejme až po skončení pandémie koronavírusu. Šéf F1 Chase Carey tvrdí, že sezóna by sa mohla začať 5. júla Veľkou cenou Rakúska. Dúfa, že sa podarí odjazdiť 18 pretekov, z toho až pätnásť v Európe.

Mohol by sa stať nástupcom Gáboríka. Fiala sa pripravuje na ľade, aj keď iní nemôžu
U deväťdesiatich percent detí v jednej zo základných škôl v Minneapolise je najväčším športovým obľúbencom hokejista tímu Minnesota Wild Zach Parise, ale jeho šesťročná dcéra má iný názor. Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | SITA


-Európsky golfový turnaj Masters plánovaný na 27.- 30. augusta vo Švajčiarsku zrušili. Organizátori rešpektujú nariadenie švajčiarskej vlády o zákaze usporadúvať podujatia s väčším počtom ako 1000 ľudí do konca augusta tohto roku. Pritom golfový klub v Crans-sur-Sierre by mali v sprísnenom režime otvoriť pre verejnosť už 11. mája.

-Nemecký futbalový klub Bayer Leverkusen predĺžil zmluvu so stredopoliarom Charlesom Aránguizom. Reprezentant Čile pôsobí u "farmaceutov" od roku 2015 a nový kontrakt podpísal do leta 2023.

-Majstrovstvá sveta jednotlivcov v bedmintone v španielskej Huelve presunuli z augusta na prelom novembra a decembra, dôvodom je pandémia koronavírusu.

Joshua môže majstrovský opasok obhajovať v súboji bez divákov
Britský boxer Anthony Joshua by znovuzískaný opasok pre šampióna ťažkej váhe v organizáciách WBA, IBF, WBO a IBO mohol obhajovať v súboji bez divákov. Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | SITA