Test tresiek v majonéze nebol podľa spoločnosti Ryba Žilina dostatočný
29 | 04 | 2020 I SITA

Asociácia spotrebiteľov v SR sa v uplynulých dňoch pozrela na kvalitu slovenskej národnej špeciality – tresky v majonéze.


Test slovenskej národnej špeciality - tresky v majonéze, ktorý v uplynulých dňoch zverejnila Asociácia spotrebiteľov v SR, nebol podľa spoločnosti Ryba Žilina dostatočný. Test nebral do úvahy produkt ako taký a chýbalo mu aj hodnotenie kvality ostatných surovín, celkovej výživovej hodnoty či obsahu chemických konzervačných látok. Rovnako v ňom absentovalo aj zohľadnenie senzorických hodnôt. Konštatoval to pre agentúru SITA mediálny zástupca spoločnosti Ryba Žilina Tomáš Turčan.

„Realizovaný test nebol z nášho pohľadu dostatočným zhodnotením produktu ako takého. Rovnako ako parameter rybieho mäsa je dôležitá aj kvalita ostatných surovín, celkové výživové hodnoty a obsah chemických konzervačných látok v treske. Nič z tohto toto hodnotenie nebralo do úvahy. Na rozdiel od štandardných potravinárskych testov nebolo v tomto prípade zohľadnené ani senzorické hodnotenie – teda vzhľad, vôňa, konzistencia, nehovoriac o samotnej chuti. Sme presvedčení, že je naším poslaním venovať pozornosť všetkým týmto vlastnostiam tak výnimočného produktu. A sme radi, že sa môžeme v tejto oblasti s plnou zodpovednosťou oprieť aj o pravidelne realizované prieskumy spokojnosti a množstvo spätnej väzby od zákazníkov, ktorá je pre nás vždy na prvom mieste,“ reagoval na výsledky testu Tomáš Turčan.

Rodinkárstvo nevymizlo ani za Matoviča napriek tomu, že ho kedysi kritizoval
„Najhorší stupeň politických nominácií, ktoré spôsobujú výrazný úpadok pri riadiacich mechanizmoch uplatňovaných v štáte“. Tak kedysi členovia OĽaNO označovali rodinkárstvo. Ako je to teraz, zisťoval týždenník Plus 7... Čítať ďalej
29 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová


Asociácia spotrebiteľov v SR sa v uplynulých dňoch pozrela na kvalitu slovenskej národnej špeciality – tresky v majonéze. Otestovala desať rôznych druhov zo všetkých slovenských obchodných reťazcov a hľadala odpovede na otázku, či tvorí tresku naozaj treska a ako je na tom prítomnosť nebezpečných baktérií.

Mikrobiologickú skúšku, teda to, či je treska zdravotne nezávadná, zvládli všetky testované tresky. Kým v zdravotnej bezpečnosti skončili všetky tresky rovnako dobre, v obsahu a aj druhu mäsa našla asociácia značné rozdiely. Treska Exklusiv od Ryba Žilina získala v teste 90 % možných bodov a skončila so známkou veľmi dobre. Treska Preto Ryba Žilina skončila so známkou priemerne, keď získala 65 % bodov.

Spoločnosť Ryba Žilina spol. s r.o., je od decembra 2013 členom skupiny Preto, ktorá je jej majoritným vlastníkom. Ryba Žilina je spoločnosť zaoberajúca sa obchodno-marketingovou činnosťou v oblasti predaja potravín. Je materskou spoločnosťou novovytvorenej spoločnosti Preto Ryba s.r.o., ktorá je najväčší výrobca rybacích a lahôdkových šalátov na Slovensku s najstarším nepretržite fungujúcim podnikom na spracovanie rýb fungujúcim v Žiline od roku 1924.

Preč sú časy kamarátske...
Vojna medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom pokračuje. Čítať ďalej
28 | 04 | 2020 | Aneta Leitmanová