Smrť Kim Čong-una je fáma, ale politické vtipy na jeho adresu sa už šíria internetom
26 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Povesti o zhoršenom zdraví Kim Čong-una inšpirovali hŕstku ľudí na internete, ktorí využili situáciu a začali  vytvárať posmešky na jeho adresu, informuje portál RT.


Značka #KIMJONGUNDEAD (Kim Čong-un je mŕtvy) sa objavila na Twitteri krátko potom, čo agentúra Reuters oznámila, že Čína vyslala do Severnej Kórey tím lekárskych odborníkov. Aj keď neexistujú takmer žiadne overené informácie, na sociálnych médiách sa hneď objavili rôzne príspevky na adresu  Severnej Kórei a americkej politiky.

Tvorca komixových seriálov Scott Adams využil správu na to, aby si spravil srandu z možného vzťahu medzi bývalým viceprezidentom Joe Bidenom a Kimovou sestrou, ak by v prípade smrti brata prevzala moc.

"Ak sestra Kim Čong-una nemá na rukách krv, mohlo by to viesť k mieru, pokiaľ sa Biden nestane prezidentom a nezblíži sa s ňou," uviedol Adams vo svojom príspevku.





Kritici Donalda Trumpa predvídateľne využili túto príležitosť a pokúsili sa zosmiešniť prezidenta, ktorý udržiava "pozitívnejší" vzťah so Severnou Kóreou ako predchádzajúci prezidenti.

"Ak má Kim mŕtvy mozog, tak má teraz s Trumpom viac spoločného, ​​než kedykoľvek predtým," napísal na Twitteri jeden z používateľov.



Našli sa aj takí, ktorí nevtipkovali, ale priamo vyjadrili želanie, aby severokórejský vodca skutočne zomrel.

"Práve ku mne prišiel pán a povedal mi, že Kim Čong-un zomrel. Zatiaľ to nie je v spravách, ale čakajte. Amen," uviedol YouTuber Matt H. Watson.



Iní sa zase svojim humorom odkázali na film, v ktorom bolo hlavným cieľom zneškodniť severokórejského vodcu.

"Misia splnená. Vďaka patrí Jamesovi Francovi a Sethovi Rogenovi,“ napísal jeden používateľ, ktorý vzdal poctu filmu Šialené interview z roku 2014.



Stovky demonštrantov požadujú odstránenie plotu na poľsko-nemeckej hranici (VIDEO)
Demonštranti požadovali opätovné otvorenie hraníc medzi Poľskom a Nemeckom, ktoré boli kvôli pandémii Covid-19 zatvorené, keďže bezpečnostné opatrenia im neumožňujú dochádzať do práce a vidieť svoje rodiny, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | Marek Molnár