Vláda do Súdnej rady navrhla aj sudcu Klimenta
26 | 04 | 2020 I SITA

 Novými členmi Súdnej rady SR vymenovanými vládou SR budú Juraj Kliment a Eva Mišíková. Kabinet o tom rozhodol sa svojom dnešnom zasadnutí. Kliment je sudcom trestnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu SR. Mišíková je bývalou prokurátorkou, ktorá v súčasnosti pôsobí v advokácii.


Vláda dnes zároveň rozhodla o odvolaní predsedníčky Úradu na ochranu osobných údajov SR Sone Pőtheovej. Dôvodom je postup úradu voči českému portálu investigace.cz.

"Podľa medializovaných informácií v decembri 2019 sa Úrad na ochranu osobných údajov SR ozval českému webu investigace.cz a oficiálne od redakcie žiadal odpoveď, od koho dostal videonahrávku, v ktorej vtedajší generálny prokurátor Dobroslav Trnka spolu s Mariánom Kočnerom inštalujú nahrávacie zariadenie ukryté v šperkovnici do kancelárie generálneho prokurátora. Z tohto zariadenia pochádzala aj nahrávka Trnku s ministrom financií Jánom Počiatkom, kde dohadovali spoločný postup v kauze Tipos/Lemikon a hovorili napríklad aj o kauze „emisie“. Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky novinárom hrozil pokutou 10 miliónov eur, pokiaľ mu svoj zdroj nevyzradia," uviedla v odôvodnení návrhu ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

Pötheová podľa rezortu spravodlivosti v minulosti pre podnikateľa pracovala a aj ako predsedníčka úradu s ním udržiavala nadštandardný priateľský vzťah, čo vyplýva z ich zverejnenej vzájomnej komunikácie prostredníctvom aplikácie Threema

Matovič: Kollár mi je bližší ako Sulík, lebo so mnou „drží basu“
Premiér v relácii Na telo pripustil, že zrušia dôchodcom vlaky zadarmo. K zatvoreným obchodom v nedeľu sa vyjadril, že by si želal, aby to tak ostalo aj naďalej. Čítať ďalej
26 | 04 | 2020 | Peter Haluza