Legendárny Al Pacino oslavuje 80. rokov: Prečo sa filmový mafián musel v minulosti živiť ako prostitút?
26 | 04 | 2020 I Miroslav Tóth

Hollywoodsky velikán Al Pacino, ktorý sa preslávil ako mafián vo filme Krstný otec a taktiež v rolí Tonyho Montanu vo filme Scarface, oslavuje 80. narodeniny. Jeho kariéra ale nebola vždy tak prívetivá, a keď sa mu nedarilo, živil sa dokonca prostitúciou. Za svoju minulosť sa síce hanbí, ale nebojí sa o nej hovoriť.


Al Pacino sa narodil 25. apríla 1940 v New Yorku. Po rozvode rodičov žil so svojou matkou v Bronxe, kde bývali jeho starí rodičia, ktorí prišli do Štátov zo Sicílie. Už v mladosti ho uchvátilo divadlo a svet filmu, preto sa rozhodol, že sa vydá na dráhu herca.

Pacinovi sa nie vždy darilo tak dobre ako dnes. Jedného času dokonca žil na Sicílii, kde sa živil ako prostitút. "Jedna staršia žena mi výmenou za sex dala strechu nad hlavou a niečo na jedenie. Ráno som sa prebudil s ňou v posteli a naozaj som sa nemal veľmi rád, "uviedol herec o tom, ako si predtým privyrábal, v jednom z rozhovorov.

Prvú hereckú skúsenosť si Al zažil vďaka úlohe vo filme Ja, Natália v roku 1969. Potom prišla ponuka na rolu vo filme Panika v Needle Parku, kde si herec zahral narkomana a rovno získal aj nomináciu na Oscara. Práve vďaka výkonu v tejto snímke si ho režisér Francis Ford Coppola vybral do úlohy Michaela Corleoneho v  Kmotrovi.

Paul McCartney považuje pojedanie netopierov za stredoveké: Prestaňte s tým!
Člen skupiny Beatles, sir Paul McCartney (77), sa slovne obul do Číňanov. V rozhovore pre stanicu SiriusMX povedal, že jedenie netopierov považuje za stredoveké a prirovnal ho k otroctvu a atómovým bombám. Čítať ďalej
18 | 04 | 2020 | Miroslav Tóth


Francis Ford Coppola bol rozhodnutý, že vo filme Krstný otec Pacina jednoducho chce. Proti jeho rozhodnutiu bolo štúdio aj producenti filmu, režisér si ale trval na svojom a mladučkého a neskúseného herca si takmer vydupal. Al Pacino si chcel svoje miesto zaslúžiť, a preto pre snímku urobil všetko, čo mohol. Snažil sa zahrať každú jedinú scénu podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia, čo sa mu vyplatilo. Nielen že dokázal štúdiu aj producentom, že sa mýlili, keď boli proti jeho obsadeniu. Získal aj nomináciu na Oscara a otvoril si dvere možnosti natočiť filmy, ktoré dnes patria do zlatého fondu svetovej kinematografie.

Hoci bol Pacino hviezdou, v sedemdesiatych rokoch natočil pár snímok, ktoré sa príliš veľkého úspechu nedočkali ani u kritikov, ani u divákov. Rozhodol sa preto, že sa na čas stiahne z natáčacích priestorov a kamery vymení za divadelné dosky. Jedinou výnimkou medzi neúspešnými projektami bol film Scarface, kde herec ako Tony Montana úplne vynikol.

Veľký návrat sa konal v 90. rokoch, keď prišiel úspech, na ktorý herec dlho čakal. Po siedmich nomináciách na Oscara prišla ôsma, ktorú získal. Sošku si odniesol za svoj výkon v hlavnej úlohe v snímke Vôňa ženy. Odvtedy nakrútil rad ďalších výborných počinov ako televízne minisérie Anjeli v Amerike, zahral si v Dannyho parťákoch alebo v komédii Druhá miazga.

Hoci kariéra Ala Pacina je veľmi úspešná, v milostnom živote sa mu príliš nedarí. S herečkou Beverly D'Angelo má dvojčatá Antona Jamesa a Oliviu Rose a s Jan Tarrant dcéru Júliu Máriu. Žiadna zo žien jeho života po jeho boku ale nezostala a Pacino je tzv. starým mládencom.

Robert F. Kennedy ml. otvorene obvinil Billa Gatesa zo snahy vyhladiť časť populácie
Robert F. Kennedy mladší ostro vystúpil proti Gatesovi a jeho žene Melinde, ktorí chcú podľa neho „očkovaním proti koronavírusu“ vyhladiť väčšiu časť svetovej populácie. Napísali EPOCH TIMES. Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | Preklad: Redakcia HD