Paul McCartney považuje pojedanie netopierov za stredoveké: Prestaňte s tým!
18 | 04 | 2020 I Miroslav Tóth

Člen skupiny Beatles, sir Paul McCartney (77), sa slovne obul do Číňanov. V rozhovore pre stanicu SiriusMX povedal, že jedenie netopierov považuje za stredoveké a prirovnal ho k otroctvu a atómovým bombám.


Tvrdí, že ak čínsku vládu nepresvedčí o zákaze požívania týchto zvierat pandémia koronavírusu, tak ju nepresvedčí už nič, píše USA Today.

Paul McCartney, člen slávnej britskej kapely Beatles, prehovoril v rádiu o koronavíruse a o tom, čo ho spôsobilo. Hudbníkova konverzácia s moderátorom sa sústredila na trh so zvieratami a na to, či koronavírus skutočne pochádza z trhu vo Wu-chane.

McCartney sa okrem hudby v posledných rokoch preslávil aj tým, že sa veľmi angažuje v ochrane zvierat. Téma koronavírus a jeho možný pôvod ho preto rozohnila. "Ktokoľvek je za túto situáciu zodpovedný, je vo vojne so samotným svetom," povedal v rádiu.

Spor o drahú jachtu. Podnikateľ Gučík zadržiaval konkurznú správkyňu na dvore svojej vily
Bývalý herec, podnikateľ a ex-riaditeľ televízie TA3 Michal Gučík odmietol ženu pustiť zo svojho pozemku. Údajne preto, že si nechcel prevziať listiny, ktoré mu doručila. Správu zverejnil Denník N. Čítať ďalej
18 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová


"Priznajme si, že pojedanie netopierov je trochu stredoveké. To by mohli z Číny rovno lietať atómové bomby, svet by to ovplyvnilo rovnako," rozvášnil sa Paul v rozhovore. Po tom, čo si čínska vláda uvedomila, že to najhoršie má za sebou, začala postupne uvoľnovať opatrenia a trhy so zvieratami sú opäť v prevádzke. Podľa McCartneyho je toto ten správny čas si uvedomiť, že je potrebné prestať jesť netopiere.

Poznámka, že zákaz pojedania netopierov by mohlo veľa Číňanov naštvať, Paula McCartneyho nahnevala. "Chápem to, ľudia to tam robia už dlhé roky a proste to tak podľa nich má byť, ale to isté sa hovorilo aj o otroctve. S niektorými vecami sa skrátka raz prestať musí," doplnil.

Veterinár zbavil krajinu koronavírusu
Na Faerských ostrovoch sa podarilo šírenie nákazy významne obmedziť vďaka skorému systému varovania. Čítať ďalej
18 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová