Viceprezident Manchestru United: Koronakríza na istý čas zasiahne celý futbalový priemysel
25 | 04 | 2020 I SITA

Podľa viceprezidenta anglického futbalového klubu Manchester United Ed Woodward aktuálna pandémia koronavírusu a s ňou súvisiaca finančná kríza so sebou prinesú finančné škrty v celom futbalovom priemysle. V príhovore fanúšikom "červených diablov" podčiarkol, že sa to bude týkať aj výdajov na prestupy hráčov a ich platov.


Kluby anglickej Premier League už šesť týždňov nútene pauzujú a aktuálne nie je možné predpovedať, kedy a či vôbec sa podarí dohrať sezónu 2019/2020. Štadióny sú prázdne a kluby prichádzajú o nemalé finančné prostriedky. Podľa optimistických modelov by sa mohlo začať hrať v júni.

"Nikto by nemal mať v hlave ilúziu, že po skončení pandémie sa všetko rýchlo vráti do normálu. Týka sa to aj nás, celého futbalu a prestupového trhu," prezradil Woodward zástupcom fanúšikov počas piatkového konferenčného telefonátu. United počas koronakrízy nepristúpili k redukcii platov u hráčov ani u svojich zamestnancov, vyhli sa tiež prepúšťaniu.

Športovci nebudú musieť mať počas športovania rúška, ich tréneri áno, informoval Husár
Športovci nebudú musieť mať počas športovania rúška, ich tréneri áno. Na cvičiskách je povolené vykonávať aj kontaktné športy, no ich tréning musí byť individuálny. Bazény zatiaľ ostávajú zatvorené. Čítať ďalej
24 | 04 | 2020 | SITA


"Tak ako vždy, našou prioritou zostáva úspech tímu, no musíme brať ohľad na dopady pandémie na celý futbalový kolotoč. Týkať sa bude termínov prestupov, pozornejšieho sledovania finančných tokov. Až po istej dobe sa budeme môcť baviť o návrate do normálu," pokračoval.

Letné prestupové obdobie zvyčajne "beží" počas júla a augusta, no súčasná situácia si isto vyžiada zmenu. Národné súťaže sa totiž pravdepodobne pravdepodobne budú hrať aj v letných mesiacoch s tým, že Liga majstrov a Európska liga by mohli vyvrcholiť v závere augusta.

Woodward tiež potvrdil, že United zaregistrovali špekulácie o ich záujem o elitného futbalistu, na ktorého chcú údajne minúť poriadne mastnú sumu - až 230 miliónov eur. Meno neprezradil, no verejným tajomstvom je snaha o angažovanie anglického reprezentanta Harryho Kanea z konkurenčného Tottenhamu Hotspur.

Zdeno Chára medzi najlepšími obrancami histórie na 14. mieste, jednotkou Bobby Orr
Ďalšia historická anketa o NHL a ďalšia pocta pre Zdena Cháru. Čítať ďalej
24 | 04 | 2020 | SITA


"Dohady, že by sme za hráča chceli minúť toľko peňazí, sú v súvislosti s aktuálnou situáciou vo svete úplne mimo reality," poznamenal. Povedal tiež, že čím dlhšie pandémie potrvá, tým väčší vplyv bude mať aj na futbalový biznis.

Viceprezident klubu tiež poznamenal, že nastavenie United v oblasti financovania je správne a to dáva tímu z Manchestru väčšiu silu v porovnaní s konkurenciou. V prerušenej Premier League figuruje Manchester United deväť kôl pred koncom súťaže na 5. mieste s odstupom troch bodov na štvrtý FC Chelsea.

ŠPORT: Wozniacka si zahrá vo virtuálnom tenisovom turnaji. Viceprezident olympijského výboru tvrdí, že OH v Tokiu sa budú najneskôr v roku 2021
Krátke správy zo športu: Čítať ďalej
24 | 04 | 2020 | SITA