Dôchodcovia sa definitívne stali triednym nepriateľom Matoviča
25 | 04 | 2020 I Pavol Jesenský

Zrušenie úľav pre dôchodcov ministrovi dopravy pravdepodobne uložil sám najvyšší veliteľ Ústredného krízového štábu (ÚKŠ), vlády a priľahlého vesmíru Igor Matovič.


Po fiasku s obmedzením nákupných hodín je tu nová snaha vlády o obmedzenie dôchodcov. Najnovšie im idú
Vláda plánuje dôchodcom zrušiť vlaky zadarmo
Pred necelými dvomi týždňami minister dopravy Andrej Doležal tvrdil, že vlaky zadarmo budú pre dôchodcov v platnosti aj počas koronakrízy. Teraz to vyzerá všetko inak. Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | Peter Haluza
možnosť cestovať vlakmi zadarmo. Matovič a jeho družina tak definitívne potvrdili, že dôchodcovia sú pre nich triedni nepriatelia. Nehovoriac o tom, že im hrozí aj odobratie už schváleného 13. dôchodku. Lebo koronavírus. Už je všetkým jasné, že Matovič sa do vlády hrnul čo najskôr, len aby stihol využiť vzniknutú situáciu a nie aby ju riešil.

Návrh na zrušenie výhody dôchodcom predložil minister dopravy Andrej Doležal. Ten pritom ešte pred pár dňami oficiálne potvrdil, že táto možnosť pre seniorov ostane zachovaná. Takže buď si šliape po jazyku, alebo, čo je pravdepodobnejšie, mu to uložil sám najvyšší veliteľ Ústredného krízového štábu (ÚKŠ) Igor Matovič. Pretože práve na krízový štáb sa Doležal v predkladacej správe odvoláva.

ÚKŠ mu mal zrušenie bezplatnej dopravy pre dôchodcov nariadiť ešte 21. apríla. Zvláštne, že tri dni o tom bolo ticho. Premiér sa, napriek svojej neutíchajúcej (a častokrát zbytočnej) mediálnej aktivite akosi zabudol pochváliť! Lebo toto veľmi nepopulárne rozhodnutie musí vedieť následne zvaliť na nejakého "epidemiológa".

Beblavý dostane za štúdiu o koronavíruse takmer 6 000 eur. Získal zákazku od Valla
Kým iné mestá riešia scenáre vývoja pandémie vlastnými silami, aby ušetrili, Magistrát hlavného mesta na čele s primátorom Matúšom Vallom si k spolupráci prizval Miroslava Beblavého (Spolu). A nebolo to zadarmo, uvádza portál... Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová


Namiesto toho sa radšej bratríčkuje s Doležalovým šéfom Borisom Kollárom a 
Matovič: Kollár konal pri Súdnej rade podľa dohody
Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár konal presne podľa dohody, ani on, ani jeho hnutie dohodu porušilo. Uviedol to vo svojom statuse na sociálnej sieti premiér Igor Matovič (OĽaNO). Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | SITA
hlasovanie poslancov OĽaNO spolu s fašistami za nominantku Sme rodina do Súdnej rady, Alenu Svetlovskú. A možno dôchodcom, alebo všetkým obyvateľom len pripravuje ďalšie temné prekvapenie.

Blížia sa totiž dva predĺžené víkendy, kedy by mohli ľudia „neodôvodnene“ chcieť opustiť svoje domovy a nebodaj snáď aj hranice okresu. A to, ako vieme, náš pán hlavný expert všetkých "expertov" nemajú radi. Polícia tak možno opäť na Matovičov podnet pripraví obľúbené dotazníčky a snáď prihodí aj nejakú tú anketovú otázočku naviac, typu: „Ako veľmi ľúbite nášho najlepšieho pána premiéra?“.

Následne to však zase skončí tak, ako vždy. Nejakou dobre mienenou, ale hlúpo prevedenou "sabotážou". Potencionálni vinníci sa však Matovičovi začínajú míňať.

Za Matečnej narastala korupcia. „Vymenili sa figúrky, systém zostal,“ hovorí exminister Zsolt Simon
Bývalý minister hospodárstva Zsolt Simon (Maďarské fórum, predtým MOST-HÍD) hovoril o korupcii na Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA) už pred štyrmi rokmi. Korupcia v agentúre vyvrcholila v akcii „Dobytkár“. Hlavy padajú až teraz.... Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok