ŠPORT: Wozniacka si zahrá vo virtuálnom tenisovom turnaji. Viceprezident olympijského výboru tvrdí, že OH v Tokiu sa budú najneskôr v roku 2021
24 | 04 | 2020 I SITA

 Krátke správy zo športu:


-Dánka Caroline Wozniacka a Chorvátka Donna Vekičová skompletizovali menoslov hráčok, ktoré sa predstavia na virtuálnom tenisovom turnaji Mutua Madrid Open. Ten sa odohrá budúci týždeň a zúčastní sa ho 16 tenistiek. V mužskej časti sa ako poslední prihlásili Grék Stefanos Tsitsipas a Kanaďan Denis Shapovalov, no chýbať nebude ani Brit Andy Murray alebo španielska tenisová legenda Rafael Nadal.

-Slovenská volejbalová reprezentantka Lenka Ovečková bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v českom tíme VK Dukla Liberec. V predošlom ročníku hrala za PVK Olymp Praha a dobrými výkonmi sa prezentovala aj na európskom šampionáte v Bratislave. Novú zmluvu podpísal aj jej krajan Michal Masný. Skúsený 40-ročný nahrávač bude tri roky pôsobiť v poľskom tíme BKS Visla Bydgoszcz.

Massa "natrel" Schumachera po rokoch. Nechápem, ako nemohol dať autogram chlapcovi, vravel
Zdravotný stav Michaela Schumachera je od jeho ťažkej nehody počas lyžovačky na sklonku roka 2013 obostretý tajomstvom. Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | SITA


-Zostávajúcimi kandidátmi na usporiadanie Ázijských hier v roku 2030 sú Katar a Saudská Arábia. Vo štvrtok o tom informovala agentúra AP s dodatkom, že o dejisku podujatia by sa malo rozhodnúť 29. novembra v čínskom meste Sanya. Už dávnejšie sa rozhodlo o tom, že v roku 2022 sa Ázijské hry uskutočnia v čínskom Hangzhou a o štyri neskôr v japonskej Nagoji.

-Potvrdzujú sa obavy z nedávneho prieskumu organizácie Athletics Association, ktorej šéfuje americký trojskokan Christian Taylor, že v ére koronavírusovej pandémie by mohol dostať antidopingový boj trhliny. Nemecká tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na šéfa antidopingového laboratória v Kolíne nad Rýnom informovala, že sa v ňom uskutočnilo o 95 percent menej testov ako v predošlom roku.

-Bývalý viceprezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Dick Pound vyhlásil, že OH v Tokiu sa môžu uskutočniť najneskôr v roku 2021, ďalší odklad vraj už nie je možný. "Japonci jasne povedali, že môžu posunúť hry o rok, ale určite nie o viac,“ uviedol Kanaďan v rozhovore pre televíziu CBC.

Bývalý hokejista Dominik Hašek oznámil, že chce byť českým prezidentom
O necelé tri roky sa v Česku budú opäť konať prezidentské voľby, pričom tentoraz bude čakať na voličov veľmi známe meno. O poste prezidenta vážne uvažuje bývalý hokejový brankár Dominik Hašek, informuje portál Extra.cz. Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | Marek Molnár