V kauze exšéfa Štátnych hmotných rezerv SR obvinili aj druhú osobu

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie „Rezervy" vzniesol obvinenie popri bývalom šéfovi Štátnych hmotných rezerv SR Kajetánovi K. aj osobe M. S.


Ako ďalej polícia informuje na sociálnej sieti, osoba je obvinená pre zločin podplácania. Samotný Kajetán K. čelí obvineniam za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry pre neho žiada väzbu.

O možnosti väzobne stíhať Kajetána K. bude rozhodovať najskôr Ústavný súd SR, keďže obvinený je sudcom s prerušeným výkonom funkcie. Ak vydá súhlas, o vzatí do väzby obvineného rozhodne Špecializovaný trestný súd.

Druhá vlna koronavírusu bude pravdepodobne ešte ničivejšia
Aj keď štáty postupujú vpred s plánmi na opätovné otvorenie svojich hospodárstiev, riaditeľ centra pre kontrolu a prevenciu chorôb v utorok varoval, že druhá vlna nového koronavírusu bude omnoho hrošia, pretože sa pravdepodobne zhoduje so začiatkom... Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | Mário Martinka


Národná kriminálna agentúra od utorňajšieho rána vykonávala zaisťovacie úkony v Žilinskom a Banskobystrickom kraji v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou z prostredia Správy štátnych hmotných rezerv SR. Podľa medializovaných informácií robili policajti prehliadku v dome Kajetána K. aj jeho otca.

Kajetán K. ešte v druhej polovici marca v súvislosti s uzatvorenými zmluvami na dodávku zdravotníckych pomôcok vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). Zároveň odmietol obviňovanie z korupčného správania v súvislosti s nákupom rýchlotestov na koronavírus aj s nákupom dvoch bytov v centre Bratislavy jeho synom.

Ako uviedol na tlačovej besede pred tým, než ho vláda Igora Matoviča odvolala z funkcie, test obstarávaný za zhruba 25 eur za kus je odporúčaný Svetovou zdravotníckou organizáciou a jeho cena sa pohybuje od 20 do 40 eur za kus.

Účinnosť látkového rúška sa znižuje po dvoch hodinách
Látkové rúško by malo byť vyrobené z bavlny alebo husto tkanej látky a človek by ho nemal nosiť dlhšie ako jednu až dve hodiny. Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | TASR