Čižnár sa s návrhom na väzbu Kajetána K. stotožnil
22 | 04 | 2020 I SITA

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy" vzniesla obvinenia voči bývalému šéfovi Štátnych hmotných rezerv SR Kajetánovi K. Policajný zbor SR o tom informoval na sociálnej sieti.


„Dňa 21.apríla vo veci s názvom ‚Rezervy' bolo vznesené obvinenie K. K. za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti," informovala polícia. Dodala, že vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a úkony smerujúce k náležitému objasneniu skutkového stavu v predmetnej veci nie je možné poskytnúť ďalšie informácie.

Prokurátor zároveň pre obvineného žiada väzbu. „Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR predložil generálnemu prokurátorovi SR podnet na podanie žiadosti o vydanie súhlasu na vzatie do väzby JUDr. K. K. Ústavnému súdu SR. Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár sa s týmto návrhom stotožnil a zaslal ho Ústavnému súdu SR," potvrdila pre agentúru SITA hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

O možnosti väzobne stíhať Kajetána K. tak bude rozhodovať najskôr Ústavný súd SR. Ak ten vydá súhlas, o vzatí do väzby obvineného rozhodne Špecializovaný trestný súd.

Druhá vlna koronavírusu bude pravdepodobne ešte ničivejšia
Aj keď štáty postupujú vpred s plánmi na opätovné otvorenie svojich hospodárstiev, riaditeľ centra pre kontrolu a prevenciu chorôb v utorok varoval, že druhá vlna nového koronavírusu bude omnoho hrošia, pretože sa pravdepodobne zhoduje so začiatkom... Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | Mário Martinka


Národná kriminálna agentúra od utorňajšieho rána vykonávala zaisťovacie úkony v Žilinskom a Banskobystrickom kraji v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou z prostredia Správy štátnych hmotných rezerv SR. Podľa medializovaných informácií robili policajti prehliadku v dome Kajetána K. aj jeho otca.

Kajetán K. ešte v druhej polovici marca v súvislosti s uzatvorenými zmluvami na dodávku zdravotníckych pomôcok vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). Zároveň odmietol obviňovanie z korupčného správania v súvislosti s nákupom rýchlotestov na koronavírus aj s nákupom dvoch bytov v centre Bratislavy jeho synom.

Ako uviedol na tlačovej besede pred tým, než ho vláda Igora Matoviča odvolala z funkcie, test obstarávaný za zhruba 25 eur za kus je odporúčaný Svetovou zdravotníckou organizáciou a jeho cena sa pohybuje od 20 do 40 eur za kus.

Správa bola aktualizovaná dňa 22.4.2020 o 11:30.

AKTUALIZOVANÉ: Kajetána Kičuru obvinili z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti
Na účet Kičurovho otca prišlo 200-tisíc eur v čase, keď začínali štáty robiť opatrenia proti koronavírusu. Čítať ďalej
21 | 04 | 2020 | Aneta Leitmanová