Hromadné lynčovanie v Indii: Polícia zatkla viac ako 100 spolupáchateľov trojnásobnej vraždy (VIDEO)
20 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

V západnom indickom štáte Maháraštra bolo zatknutých viac ako 100 účastníkov hromadného smrteľného zlynčovania troch mužov, informuje BBC.


K incidentu došlo vo štvrtok v meste Palghar, avšak videozáznam, na ktorom je útok zachytený, sa začal šíriť internetom až v nedeľu. Medzi mŕtvymi sú dvaja hinduistickí guruovia a ich vodič.

V správe sa uvádza, že mužov, ktorí boli údajne neprávom označení za únoscov detí, vytiahol dav z auta, v ktorom sa nachádzali.



Na záberoch z videí je vidieť, ako sa policajti snažili zachrániť ľudí, ktorých dav lynčuje. Na jednom z nich je však vidieť, ako sa policajný dôstojník nesnaží brániť jednu z obetí, napriek tomu, že sa obeť snaží skryť za príslušníka polície.



Dav údajne predpokladal, že muži sú únoscami detí. V minulosti totiž došlo v rôznych častiach krajiny k niekoľkonásobným únosom detí.

Hlavný minister Maharashtra Uddhav Thackeray uviedol, že proti vinníkom vraždy budú prijaté prísne opatrenia. Bývalý vedúci predstaviteľ vlády štátu Maháraštra Devendra Fadnavis vyhlásil, že incident poukázal na fakt, že vláda ani činné orgány nemajú nad krajinou a situáciou v nej kontrolu.

Niekoľko hinduistických skupín tiež kritizovalo incident a nastolilo otázky týkajúce sa bezpečnostných opatrení týkajúcej sa epidémie v štáte. India je v karanténe od 25. marca. Medzitým minister vnútra Maharashtra Anil Deshmukh reagoval, že incident nemá s pandémiou nič spoločné. Dodal, že obete a útočníci sú súčasťou rovnakého náboženstva.

Muž sa vyhrážal hromadným vystrieľaním zákazníkov, ktorí v supermarkete na Floride nenosia masky
Polícia na Floride zatkla muža po tom, ako sa vyhrážal hromadnou streľbou v supermarkete Publix. Prekážalo mu totiž, že ochrannú masku v ňom nosí len veľmi málo zákazníkov, informuje portál Miami Herald. Čítať ďalej
20 | 04 | 2020 | Timotej Dudka