Mliečna dráha zrejme "odstreľuje" hviezdy zo svojej galaxie
20 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Vďaka použitiu sofistikovaných počítačových modelov sa astronómovia teraz domnievajú, že Mliečna dráha "odstreľuje" hviezdy z jadra na okraj galaxie s neuveriteľnou silou, informuje portál RT.


Výskum, ktorý sa uskutočnil na kalifornskej univerzite v Irvine, zistil, že zhluky supernovy v blízkosti galaxie Mliečnej dráhy explodovali s takou silou, že vystrelili prúdy plynu smerom do hlbšieho vesmíru.

Táto takzvaná „spätná väzba supernovy“ by mohla predstavovať zhruba 40 percent z vonkajších halogénových hviezd, zatiaľ čo celkový počet hviezd vytvorených explóziami supernovy je približne dve percentá z celkového počtu v galaxii.

Najnovšia štúdia dokázala, že „nemožne obrovská čierna diera“ v skutočnosti neexistuje (VIDEO)
Zdá sa, že nedávna teória o „nemožne“ veľkej čiernej diere zhruba 70-krát väčšej ako Slnko, o ktorej sa hovorilo, že sídli v našej vlastnej Mliečnej dráhe, bola zvrátená, pretože tri rozdielne dokumenty potvrdili, že je to skutočne... Čítať ďalej
14 | 12 | 2019 | Marek Molnár


Plyn sa vylučuje, ochladzuje a formuje hviezdy na svojej ceste z galaxie, pričom hviezdy môžu skončiť až za hranicou obežnej dráhy. Tieto hviezdy, zobrazené v nadrealistických počítačových simuláciách, zlepšujú naše súčasné chápanie tvorby a vývoja hviezdnych systémov.

„Tieto vysoko presné numerické simulácie nám ukázali, že je pravdepodobné, že Mliečna dráha posúva hviezdy v kruhovom vesmíre vďaka výbuchom supernovy,“ uviedol hlavný autor štúdie James Bullock.

Hviezda pri dychberúcom obiehaní čiernej diery potvrdila Einsteinovu teóriu (VIDEO)
Hviezda S2, ktorá obieha okolo supermasívnej čiernej diery v strede Mliečnej dráhy, potvrdila Einsteinovu teóriu, pričom jej obiehanie je zaznamenané na dychberúcej animácii. Informuje portál RT. Čítať ďalej
17 | 04 | 2020 | Marek Molnár


Tím dodal, že zatiaľ čo ich zistenia sú založené na simuláciách, existuje značné množstvo pozorovacích dôkazov o galaktickej tvorbe hviezd. Hviezdy, ktoré sú ťažšie a bohatšie na kovy, ako je naše Slnko, sa otáčajú okolo stredu galaxie predvídateľnou rýchlosťou v predvídateľnom vzore.

Avšak menej kovové hviezdy, ktoré prešli menším počtom cyklov jadrovej fúzie ako naše Slnko, sú nepredvídateľnejšie, pričom sa otáčajú v opačnom smere, čo nám ukazuje nepredstaviteľnú silu, ktorá je súčasťou výbuchu supernovy.

Bojové lietadlo omylom vystrelilo raketu, ktorá zabila 5 civilistov vrátane 3 detí (VIDEO)
Na čadskom letisku sa odohrala bizarná a tragická nehoda, keď bojové lietadlo Su-25, ktoré bolo zaparkované na leteckej základni Adji Kossei, nechtiac vystrelilo raketu, ktorá preletela prázdnym nákladným automobilom na palivo a zasiahla dom,... Čítať ďalej
20 | 04 | 2020 | Marek Molnár