Spor o drahú jachtu. Podnikateľ Gučík zadržiaval konkurznú správkyňu na dvore svojej vily
18 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Bývalý herec, podnikateľ a ex-riaditeľ televízie TA3 Michal Gučík odmietol ženu pustiť zo svojho pozemku. Údajne preto, že si nechcel prevziať listiny, ktoré mu doručila. Správu zverejnil Denník N.


Predmetom sporu je luxusná 19-metrová námorná jachta, kotviaca v prístave v chorvátskom Sukošane, ktorá podnikateľovi kedysi patrila. Správkyňa sa snažila doručiť mu informáciu, že ju zahrnula do majetkovej podstaty českej spoločnosti Exclusive Yachts.

Podľa veriteľov tejto spoločnosti získal Gučík jachtu za neštandardných okolností. Spoločnosť to malo pomôcť dostať sa do úpadku. Denník N pripomína, že spor ešte nie je uzavretý. České súdy môžu údajne rozhodnúť aj v prospech Gučíka s tým, že kúpa jachty prebehla zákonným spôsobom.

Bill Gates je prvý, kto si objednal prvú vodíkovú superjachtu
10 | 02 | 2020 | Mário Martinka


Podnikateľ si však teraz odmietol prevziať oznámenie od správkyne. Na margo incidentu má svoje vysvetlenie a tvrdí, že sa obával neznámych mužov za plotom. Celý konflikt na dvore podnikateľovej vily si konkurzná správkyňa nahrala na telefón. Denník N túto nahrávku k dispozícii. Asi na polhodinu ju Gučík zamkol na svojom dvore a odmietal pustiť von, aj keď ho o to opakovane žiadala.


Trestné oznámenie pre obmedzovanie osobnej slobody, ktoré na Gučíka podala správkyňa, však slovenská polícia odmietla. Policajti sa opierali najmä o Gučíkovu výpoveď. Prokuratúra prednedávnom postup polície potvrdila.

V Gučíkovom dome sa zvykli v minulosti nachádzať skôr politici. Priamo uňho sa napríklad riešila aj koaličná kríza a boli u neho predsedovia SNS a Mosta-Híd, Andrej Danko a Béla Bugár.

Soros vkladá viac ako 130 miliónov dolárov do nadačných fondov na boj proti koronavírusu
George Soros zo svojej nadácie Open Society Foundations (OSF) vkladá do fondov viac ako 130 miliónov dolárov na pomoc zraniteľným komunitám po celom svete uprostred pandémie Covid-19, informuje portál The Hill. Čítať ďalej
18 | 04 | 2020 | Marek Molnár