Koronakríza vplýva aj na Netflix a YouTube. V Európe sa znížila kvalita prenosu.
20 | 03 | 2020 I Peter Paľonder

Po Netflixe sa aj portál YouTube prispôsobuje na rastúce nároky používateľov, ktorí zostali doma. Zaťaženie siete zvyšujú najmä intenzívnejšia práca z domu, vypracovávanie domácich úloh, zákaz vychádzania a zatvorené školy počas pandémie koronavírusu.


„Služba YouTube znížila objemy prenosu dát,“ informovala podľa agentúry Reuters spoločnosť Google.  Spoločnosti reagujú na žiadosť Thierryho Bretona, komisára EÚ pre priemysel, ktorý musel prijať opatrenia, aby znížil kvalitu prenosu údajov v Európe asi o štvrtinu.

Najväčšia telekomunikačná sieť v Európe, Deutsche Telekom, zdôrazňuje, že jej siete sú pripravené na zvýšenie objemu dát a viac hovorov v dôsledku koronavírusovej krízy. V závislosti od času je streamovanie dôležitým dátovým faktorom v telekomunikačnej sieti. Zvyšuje sa napríklad večer alebo cez víkend. Telekomunikačné spoločnosti môžu prijať opatrenia, aby zabránili preťaženiu serverov, ale nemôžu blokovať, uprednostňovať ani spomaľovať služby z hľadiska sieťovej neutrality. Platformy boli upozornené na potrebu zníženia kvality streamovania, aby sa zabránilo kolapsu internetu.

YouTube bude vysielať svoje videá počas 30 dní iba v kvalite SD, čo je nižšia kvalita ako HD. Netflix to oznámil už vo štvrtok večer. Bežný používateľ toto spomalenie možno ani nepostrehne.

Koronavírus nás „zachránil“ pred Treťou svetovou (Dmitrij Michailin)
Názor Dmitrija Michailina (Komsomolská pravda) Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD