Liverpool má istú miestenku v skupinovej časti nasledujúcej edície, hoci sa vyraďovacie súboje ešte ani nezačali
18 | 02 | 2020 I SITA

 Kým väčšina európskych futbalových gigantov v polovici februára naďalej bojuje o účasť v nasledujúcej edícii Ligy majstrov, Liverpool má túto misiu s výrazným predstihom splnenú.


Jednoznačný líder Premier League má po pondelňajšom víťazstve Manchestru United na pôde FC Chelsea 2:0 už aj matematickú istotu toho, že sa umiestni v Top 4 najvyššej anglickej súťaže. Zaujímavosťou je, že klub z Anfield Road to dosiahol ešte predtým ako sa v aktuálnom ročníku Ligy majstrov rozbehli vyraďovacie súboje.

Liverpool má čele anglickej ligy 36-bodový náskok pred piatym Tottenhamom, pričom do konca súťaže zostáva dvanásť kôl. "Kohúti" teoreticky ešte môžu dostihnúť tím pod vedením Jürgena Kloppa, ale to by museli vyhrať všetky zostávajúce zápasy, vrátane toho proti Chelsea, ktorá má aktuálne o bod viac.

Barcelona na pokraji občianskej vojny? Škandál na sociálnych médiách podnietil špekulácie okolo Messiho budúcnosti u katalánskych gigantov.
Senzačné tvrdenia, že Barcelona si najala spoločnosť sociálnych médií, aby posilnila imidž vyšších funkcionárov v klube, zatiaľ čo poškodzuje ten hráčov vrátane Lionela Messiho, pridala pocit blížiaceho sa chaosu v klube. Informuje... Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Dominik Simon


Tým pádom by zase Liverpool bodovo nedostihol tím vedený Frankom Lampardom. Každopádne, miestenku v Lige majstrov si v Anglicku na rozdiel od predošlých sezón zrejme zabezpečí aj tím na piatom mieste, keďže priebežne druhému Manchestru City bola na dva roky pozastavená činnosť v európskych súťažiach.

Liverpool čaká na domáci majstrovský titul od roku 1990 a teoreticky ho môže oslavovať už 7. marca po zápase s Bournemouthom. Na dosah má aj niektoré rekordy. Doposiaľ najrýchlejšie sa podarilo vyhrať Premier League Manchesteru United, ktorý pod vedením Sira Alexa Fergusona získal v sezóne 2000/2001 titul už 14. apríla. Od sezóny 2003/2004 sa môžu "The Reds" stať prvým tímom, ktorý prejde súťažou bez prehry a takisto majú šancu pokoriť bodový rekord Manchesteru City - v ročníku 2017/2018 nazbieral sto bodov.

Šport: Lukáš Klein neuspel v challengeri ATP, Vasilevskij vychytal tri víťazstvá svojho tímu
Slovenský tenista Lukáš Klein neuspel v 1. kole dvojhry na challengerovom turnaji ATP v talianskom Bergame, keď v pondelok prehral s domácim Andreom Arnaboldim 6:7 (4), 4:6. Rovnako pochodil aj Alex Molčan, ktorý podľahol v dramatickom trojsetovom... Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | SITA