Šport: Lukáš Klein neuspel v challengeri ATP, Vasilevskij vychytal tri víťazstvá svojho tímu
18 | 02 | 2020 I SITA

Slovenský tenista Lukáš Klein neuspel v 1. kole dvojhry na challengerovom turnaji ATP v talianskom Bergame, keď v pondelok prehral s domácim Andreom Arnaboldim 6:7 (4), 4:6. Rovnako pochodil aj Alex Molčan, ktorý podľahol v dramatickom trojsetovom súboji Andreovi Vavassorimu z Talianska 6:7 (1), 7:6 (5), 5:7.


- Futbalová reprezentácia Slovenska hráčov do 16 rokov podľahla vo svojom druhom vystúpení na medzinárodnom turnaji Development Cup v španielskej La Mange českým rovesníkom 0:3 (0:0), pričom všetky tri góly inkasovala v záverečnej desaťminútovke. Mladí Slováci zavŕšia svoje účinkovanie stredajším stretnutím s Nórmi.

- Vo veku 57 rokov zomrel v pondelok bývalý hokejista VSŽ a súčasný tréner košických dorastencov Vladimír Svitek. Banskobystrický rodák (nar. 19. októbra 1962) bol slovenský profesionálny hokejista, ktorý hral v československej prvej hokejovej lige, vo fínskej Liige aj v slovenskej extralige.

Prvých desať sezón svojej hráčskej kariéry strávil v Košiciach a posledných desať sezón v rôznych európskych ligách, svoju hokejovú kariéru ukončil v Maďarsku. Reprezentoval Československo na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov v rokoch 1979 a 1980 a na majstrovstvách sveta do 20 rokov v rokoch 1981 a 1982, bol aj účastníkom seniorského svetového šampionátu v rokoch 1986 a 1989. Československo reprezentoval v 40 zápasoch, v ktorých strelil 11 gólov.

Halák sa vrátil do hry víťazstvom, s úspešnosťou 96,2% sa stal druhou hviezdou
Jaroslav Halák priviedol Boston k víťazstvu na ľade tímu New York Rangers 3:1 v nedeľňajšom zápase NHL. Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | SITA


- Hviezdami týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali Leon Draisaitl, Andrej Vasilevskij a Tyler Toffoli. Prvou hviezdou sa stal nemecký center Edmontonu Oilers Draisaitl, ktorý v štyroch dueloch dosiahol 10 kanadských bodov za 3 góly a 7 asistencií. Ruský brankár tímu Tampa Bay Lightning Vasilevskij vychytal tri víťazstvá svojho tímu pri 94,9-percentnej úspešnosti zákrokov a priemere 1,64 inkasovaného gólu na zápas. Pravý krídelník Toffoli si ocenenie pre tretiu hviezdu vyslúžil štyrmi gólmi v dvoch vystúpeniach v drese Los Angeles Kings.

Clauda Juliena, trénera hokejistov Montrealu Canadiens, vyšla kritika na adresu rozhodcov na desaťtisíc dolárov. Julian adresoval kritické slová arbitrom po sobotňajšej prehre v stretnutí zámorskej NHL s Dallasom (3:4 po predĺžení).

- Slovenská mládežnícka bedmintonová reprezentantka Johanka Ivanovičová sa na majstrovstvách Európy jednotlivcov do 15 rokov vo francúzskom Liévin sa vo dvojhre prebojovala do štvrťfinále a od zisku medaily ju delilo jediné víťazstvo. V súboji o účasť v semifinále podľahla Nelle Nyqvistovej z Fínska, ktorá sa neskôr stala singlovou kontinentálnou šampiónkou.

Máme nového top hráča Vlada Weissa, napísal Kmotrík ml. na sociálnej sieti
Slovenský futbalový krídelník Vladimír Weiss ml. sa zrejme čoskoro stane hráčom ŠK Slovan Bratislava. Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | SITA