Súboj myší v londýnskom metre najlepšou fotografiou divokej prírody
15 | 02 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Snímka zachytáva „neľútostnú bitku“ dvoch myší o omrvinky jedného z cestujúcich.


Súboj myší v londýnskom metre sa stal najlepšou fotografiou v súťaži „Fotografia divokej prírody 2019“. Usporiadalo ju Prírodovedné múzeum v Londýne. Víťaza si vyberalo publikum. Uviedla Komsomolská pravda.


Fotografia s názvom „Spor na stanici“ od britského fotografa Sama Rowleyho bola podľa hlasujúcich najlepšia. Boj o omrvinky netrval dlhšie ako sekundu. Po ňom si víťazka skryla svoju korisť v zákutiach metra. Fotograf však mal dosť času na to, aby urobil epický záber.


Krátkemu okamihu ale predchádzali hodiny strávené na rôznych staniciach metra. Každý večer počas celého týždňa.


Fotograf sledoval život myší v londýnskom metre niekoľko večerov takmer týždeň.



Súťaž predstavila aj mnoho ďalších krásnych fotografií. Možno ich nájsť v rámci oficiálnej prehliadky súťaže na Instagrame.


Medzi nimi je aj záber neuveriteľne pokojnej pumy. Fotograf Ingo Arndt si získal jej dôveru do takej miery, že sa ho už vôbec nebála. Juhoamerická puma krátko po tom, ako sa prebudila zo spánku v Patagónii v Čile.



Fanúšikov Južného pólu poteší snímka tučniakov kráľovských, ktorých zachytil Francúz Yaz Loukhal v Antarktíde.


Tučniaky starajúce sa o potomkov v drsnej Antarktíde.



Medzi súťažnými zábermi bol i nádherný manul z mongolskej stepi. Podľa fotografa Valerija Maleeva dosahoval mráz pri práci aj mínus 42 stupňov.


Našuchorená mačka putujúca malebnou zimnou krajinou.



Zvláštnu pozornosť si zaslúži tiež rodina bielych medveďov. Nafotil ich Steve Levi. Strávil na severe Kanady desať dní, aby zachytil túto krásu.


Ohromujúci zimný rodinný okamih.