Aj na diaľnicu by to bolo veľa. Cestný pirát šiel 147 km/h medzi obcami
14 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová
Na ceste tretej triedy jazdil 45 ročný vodič na Škode s bratislavským evidenčným číslom rýchlejšie ako po diaľnici.

Išlo o úsek medzi obcami Gabčíkovo a Dobrohošť (okres Dunajská Streda), priblížila trnavská polícia na sociálnej sieti. Tento cestný pirát sa nachádzal na úseku s povolenou rýchlosťou 90km/h, avšak jazdil 147. Rýchlosť tak prekročil o 57 km/h. Dopravní policajti ho vyriešili na mieste v blokovom konaní.

Podľa sadzobníka pokút v blokovom konaní platnom od 1. júla 2018 mu prislúcha suma 380 až 400 eur. Sadzobník zverejňuje Ministerstvo vnútra SR.

Výška pokút ostáva zachovaná pre aktuálny rok v rovnakej výške ako v rokoch 2019 a 2018. Platí, že pokuty vydávané v blokovom konaní za priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky majú maximálnu výšku 1 000 eur.

Nedávno sa stal podobný prípad. Prešovská polícia informovala, že vodič motorového vozidla značky Porsche na D1 v úseku Mengusovce - Jánovce prekročil maximálnu dovolenú rýchlosť na diaľnici. Namerali mu 217 km/h. Porušil ustanovenie zákona o cestnej premávke a tým sa dopustil priestupku. Dostal pokutu 500 eur.

Vlak narazil do drevených dverí, železniční policajti objasňujú aj ďalšie podobné prípady
Železniční policajti zaznamenali v okolí Starej Turej niekoľko prípadov, keď vlak narazil do úmyselne položenej prekážky na koľajniciach. Z týchto činov sú podozrivé maloleté, resp. mladistvé osoby. Čítať ďalej
14 | 02 | 2020 | SITA