AKTUALIZOVANÉ: Rusko uzavrie hranicu s Čínou kvôli šíreniu koronavírusu
30 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Ruský premiér Mikhail Mishustin podpísal rozkaz uzavrieť hranicu s Čínou na Ďalekom východe. Podľa úradníkov prezidenta Vladimira Putina sa robí všetko, čo je v ich silách, aby sa zabránilo šíreniu nového koronavírusu. Informuje o tom portál RT.


"Budeme všetkých bližšie informovať o uzavretí hraníc na Ďalekom východe, ako aj o ďalších opatreniach, ktoré prijala [ruská] vláda," uviedol vo štvrtok Mikhail Mishustin.

Rusko sleduje rozšírenie koronavírusu od jeho vypuknutia. Ako epidémia rastie, vláda zriadila špeciálnu pracovnú skupinu, ktorá má zabrániť tomu, aby sa smrteľný vírus dostal do krajiny. Predtým ministerstvo zahraničných vecí varovalo občanov, aby sa vyhli cestovaniu do Číny „pokiaľ to nie je naliehavo potrebné“.

Ruský plán prichádza krátko potom, čo čínske úrady vo štvrtok ráno odhalili, že počet zaznamenaných infikovaných presahuje 7 700 ľudí. Koronavírus zabil už najmenej 170 ľudí, pričom za posledných 24 hodín ich zomrelo 38.

Prvý potvrdený prípad koronavírusu v Indii
India potvrdila vo svojej krajine prvý pozitívny prípad koronavírusu. Infikovaný jedinec bol hospitalizovaný a je starostlivo monitorovaný v štáte Kérala. Informuje o tom portál CNBC. Čítať ďalej
30 | 01 | 2020 | Marek Molnár