Prvý potvrdený prípad koronavírusu v Indii
30 | 01 | 2020 I Marek Molnár

India potvrdila vo svojej krajine prvý pozitívny prípad koronavírusu. Infikovaný jedinec bol hospitalizovaný a je starostlivo monitorovaný v štáte Kérala. Informuje o tom portál CNBC.


Pacient sa údajne nakazil vírusom pri štúdiu na Wu-chanskej univerzite. Aj keď ide o prvý potvrdený prípad vírusu v Indii, 10 ďalších pacientov je v karanténe v štáte Maháráštra, informovali o tom miestne médiá.

Mesto Wu-chan v Číne je epicentrom smrtiacej epidémie, ktorá si už vyžiadala približne 170 životov.

Za posledných 24 hodín bolo nahlásených 38 nových úmrtí. Tento vírus sa rozšíril do viac ako desiatich krajín, čo viedlo vlády k vytvoreniu karanténnych centier pre občanov, ktorí boli nedávno v Číne.

Koronavírus by mohol mať dokonca vplyv aj na ekonomiku, tvrdí ruská agentúra National Credit Rating (NCR). Podľa ratingovej agentúry by čínsky HDP mohol v dôsledku prepuknutia vírusu tento rok klesnúť približne o 0,5 percenta na 5,6 percenta.

Koronavírus by mohol zasiahnuť globálnu ekonomiku tvrdšie ako SARS
Smrteľný koronavírus by mohol mať na svetovú ekonomiku omnoho výraznejší vplyv ako syndróm akútneho respiračného zlyhania (SARS), ktorý sa vyskytol v roku 2003, tvrdí ruská agentúra National Credit Rating (NCR). Informuje o tom spravodajský portál... Čítať ďalej
29 | 01 | 2020 | Marek Molnár