Šokujúci objav v Kočnerovom aute. Toto mu môže ešte poriadne zavariť!
26 | 01 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Polícia sa zmocnila automobilu Kia Rio, ktorý mal patriť Mariánovi Kočnerovi, ktorý je obžalovaný z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. V automobile vyšetrovatelia objavili nielen cenné dôkazy a dokumenty, ale aj luxusný tovar za milióny, vrátane diamantov a hodiniek za desaťtísíce eur!


Automobil plného luxusného tovaru odovzdal polícii podľa serveru aktuality.sk bývalý novinár a príslušník slovenskej informačnej služby Peter Tóth.

Ten povedal pred špecializovaným súdom v Pezinku, že sa s Mariánom Kočnerom poznal od roku 1995. O obsahu jeho výpovede informoval server Novinky.cz. Práve Tótha si vraj slovenský podnikateľ najal, aby sledoval niekoľkých novinárov,  ktorých chcel zdiskreditovať vo svojej relácia Na pranieri , medzi týmito novinármi bol aj investigatívny novinár Ján Kuciak. "Sledovanie novinárov prebiehalo od apríla 2017.

V septembri toho istého roku, sa dostala na verejnosť nahrávka, v ktorej sa Marián Kočner vyhrážal Jánovi Kuciakovi, v ktorej prehlásil, že sa mu začne venovať osobne a zdiskredituje ho.

Kočner si mi sťažoval, že Kuciak je voči nemu zaujatý, " uviedol Tóth podľa uvedeného portálu a dodal, že Kuciaka dovtedy nepoznal.

Následne Slovenskom otriasla brutálna vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice, ktorá sa stala v ich dome vo Veľkej Mači. V tú chvíľu sa Tóth podľa informácií slovenského denníka Plus Jeden Deň zľakol a rozhodol sa, že s políciou začne spolupracovať. Vydal im čierne auto značky Kia Rio, ktoré si u neho Kočner uschoval.

Pri pohľade do interieru vozidla sa vyšetrovateľom naskytol nevídaný pohľad. Do ich rúk sa dostali desiatky dokumentov ku kauzám týkajúcich sa Kočnera aj ďalších osôb. Okrem nich sa v automobile nachádzala celá rada luxusných vecí. Z fotografií uverejnených serverom Aktuality.sk v spolupráci s novinárskou organizáciou OCCRP sa v automobile našli tri luxusné obleky, diamanty, perly, luxusné topánky, kožušiny z činčíl a Iphone Bentley edition, z ktorého sa neskôr podarilo extrahovať dôležité dáta z aplikácie Threema.

Deň po vražde: Kočner skočil na súd aj vybrať peniaze
Len deň po zavraždení Jána Kuciaka, o ktorom Slovensko v tom čase nevedelo, sa obžalovaný z objednávky vraždy Marián K. objavil pred zmenkovým súdom. Zachytili to novinári. Čítať ďalej
23 | 01 | 2020 | Dušan Guman