VIDEO: Indická polícia zverejnila video, na ktorom je možné spozorovať demonštrantov so zbraňami
26 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Indická polícia tvrdí, že nové zábery CCTV kamery slúžia, ako jasný dôkaz proti protestujúcim, ktorí počas nepokojov strieľali na policajtov.


Záber CCTV kamery, zverejnený políciou, ukazuje niekoľko mužov, ktorí počas piatkových protestoch strieľali so zbraňami. Protesty otriasli mestom Meerut v severnom uttarpradéšskom štáte, ktorý má značnú moslimskú menšinu.



Na záberoch je možné vidieť maskovaného muža v modrej bunde, ktorý na niekoho mieri zbraňou, aj keď nie je jasné, na koho presne mieri.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=36&v=G8tU1yLt_kg&feature=emb_title

Polícia uviedla, že videá sú dôkazom násilných davov útočiacich na policajtov, ktorí sa nachádzali na protestných zhromaždeniach. Generálny riaditeľ polície Om Prakash Singh už skôr uviedol, že z 288 policajtov, ktorí boli zranení počas demonštrácie, 62 utrpelo zranenia zo streľby. Dodal, že bolo získaných 500 „kaziet s dôkazmi“.

Celkovo pätnásť ľudí zomrelo počas nepokojov v Uttarpradéši, väčšina z nich bola zo streľby, uviedla NDTV. Aj keď indická štátna polícia tvrdí, že oni strieľali iba s gumovými projektilmi.

VIDEO: Ruská vojenská polícia zabezpečila ďalšiu opustenú americkú základňu v Sýrii
Ruskí vojenskí policajti zabezpečili dedinu neďaleko mesta Raqqa, ktorú predtým obsadzovali americké jednotky. Zabezpečenie dediny je súčasťou ruského hliadkovania v strategickej oblasti pozdĺž turecko-sýrskej hranice. Čítať ďalej
26 | 12 | 2019 | Marek Molnár