VIDEO: Ruská vojenská polícia zabezpečila ďalšiu opustenú americkú základňu v Sýrii
26 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Ruskí vojenskí policajti zabezpečili dedinu neďaleko mesta Raqqa, ktorú predtým obsadzovali americké jednotky. Zabezpečenie dediny je súčasťou ruského hliadkovania v strategickej oblasti pozdĺž turecko-sýrskej hranice.


Jednotky dorazili začiatkom tohto týždňa na Tal Samin, približne 25 km severne od mesta Raqqa, bývalého hlavného mesta islamského štátu (IS, predtým ISIS).

Video, uverejnené ruským televíznym kanálom Zvezda, ukazuje tanky a obrnené džípy s ruskými vlajkami vstupujúcich do dediny, pričom oblasť následne zabezpečuje niekoľko desiatok ozbrojených jednotiek. Dokonca môžete vidieť na opustenej budove postavenú ruskú vlajku.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=60&v=9Ev5w9xMT7A&feature=emb_title

Tal Samin leží v blízkosti strategickej križovatky diaľnic, ktorá spája mesto Raqqa s centrálnymi a severnými časťami krajiny. USA tam udržiavali základňu, až kým americkí vojaci v októbri rýchlo neopustili oblasť.

Policajti už predtým zabezpečili niekoľko amerických základní, vrátane letiska v Kobani, ktoré bolo opustené potom, čo prezident USA Donald Trump oznámil stiahnutie amerických síl zo Sýrie.

Rusko predstavilo novú jadrovú ponorku 4. generácie (VIDEO)
V Rusku bola predstavená najmodernejšia ponorka s jadrovým pohonom triedy Yasen-M. Nové plavidlo, ktoré sa má pridať do námorníctva budúci rok, je schopné niesť všetky existujúce ruské rakety. Čítať ďalej
25 | 12 | 2019 | Marek Molnár