VIDEO: Obrie výletné lode sa zrazili na karibskom pobreží. Nehoda mala za následok 6 zranených
21 | 12 | 2019 I Marek Molnár

V piatok sa na karibskom pobreží Mexika zrazili dve americké výletné lode Carnival Glory a Carnival Legend, ich zrážka mala za následok 6 zranených.


Video uverejnené na sociálnych sieťach ukazuje 290 metrov dlhú loď Carnival Glory, ako naráža do 294 metrov dlhej lode Carnival Legend, pričom pri zrážke počuť obrovský hluk.



 

"Loď Carnival Glory bola v procese dokovania, keď nadviazala kontakt s loďou Carnival Legend, ktorá už bola zakotvená," uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

"Šesť hostí s ľahkými zraneniami bolo presunutých do lekárskeho strediska na palube Carnival Glory," ďalej sa uvádza vo vyhlásení.

Spoločnosť Carnival uviedla, že stále posudzuje škody, ale trvá na tom, že to nebude mať žiadny vplyv na spôsobilosť lode ani na jej cestovné trasy.



"Odporučili sme hosťom z oboch lodí, aby si zatiaľ užili deň na pobreží v Cozumele," uviedla spoločnosť.

Carnival Glory váži 110 000 ton a má kapacitu 2 980 hostí a 1 150 zamestnancov. Legend váži 88 500 ton a má kapacitu pre 2 124 hostí a 930 zamestnancov.

Američanka si myslela, že vidí mexickú školáčku. Tak ju prešla so svojím SUV
Žena, z hlavného mesta štátu Iowa - Des Moines, bola obvinená z pokusu o vraždu potom, čo oznámila polícii, že úmyselne prešla 14-ročné dievča, pretože sa domnievala, že bola mexického pôvodu. Čítať ďalej
21 | 12 | 2019 | Marek Molnár