Američanka si myslela, že vidí mexickú školáčku. Tak ju prešla so svojím SUV
21 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Žena, z hlavného mesta štátu Iowa - Des Moines, bola obvinená z pokusu o vraždu potom, čo oznámila polícii, že úmyselne prešla 14-ročné dievča, pretože sa domnievala, že bola mexického pôvodu.


Vedúci hovorca polície Mike Venema v piatok na tlačovej konferencii uviedol, že Nicole Marie Poole Franklinová (42) pripustila, že so svojím SUV schválne vošla na chodník 9. decembra v predmestskej komunite Des Moines a zrazila tínedžerku, ktorá šla práve do školy. Franklinová potom opustila miesto činu.

Natalia Mirandová pri útoku utrpela otras mozgu a vážne modriny, ale očakáva sa úplné zotavenie.



 

Franklinová počas policajného výsluchu uviedla niekoľko hanlivých vyhlásení o Mexičanoch, pričom pripustila, že úmyselne zrazila tínedžerku.

"Chcem aby to všetci vedeli, že v našej komunite nie je miesto ... pre tento druh nenávisti alebo násilia," uviedol Venema.

Natalia bola hospitalizovaná dva dni.

„Čoskoro budú požadovať, aby sme prestali dýchať“: Moskva taktiež odsúdila americké sankcie a tvrdí, že USA brzdia hospodársky rast
USA, krajina s obrovským národným dlhom, sa snaží zabrániť iným krajinám v ich hospodárskom raste, prehlásila hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharová. Čítať ďalej
21 | 12 | 2019 | Marek Molnár