Premávku v Kežmarku bude pre havarijný stav mosta kontrolovať polícia
20 | 12 | 2019 I SITA

Monitorovať a regulovať premávku v Kežmarku bude pre havarijný stav hlavného mosta polícia. „Na základe vážnosti vzniknutej situácie a záverov prijatých na zasadnutí krízového štábu mesta Kežmarok dňa 17. decembra, ktoré sa týkali kritického stavu mosta I/66 LIDL Kežmarok, nastala potreba zabezpečenia monitorovania, prípadne regulovania premávky,“ informovala dnes prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Opatrenia sa týkajú prejazdu kritického úseku a dohľadu najmä na dodržiavanie zákazových dopravných značení, ktoré upravujú vjazd vozidiel do určitej hmotnosti na most.


Primátor Kežmarku Ján Ferenčák vyhlásil ešte v utorok 17. decembra mimoriadnu situáciu. Dôvodom je kritická situácia plynulosti cestnej premávky, ktorú zapríčinil zlý stavebno-technický stav mosta cez rieku Poprad na ceste I. triedy 66. Slovenská správa ciest, ktorá je jeho správcom, na ňom obmedzila dopravu pre vozidlá nad 5 ton. Hlavný most na Toporcerovej ulici je jedným z dvoch možných cestných ťahov cez mesto Kežmarok. Ligdayová však pripomenula, že druhý alternatívny most pri Tatraľane má obmedzenú nosnosť len do 31 ton.

„Za daných okolností, keď ešte nie je schválená náhradná možnosť odklonenia premávky cez mesto Kežmarok, najmä nákladnej, Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Kežmarok v spolupráci s Mestskou políciou Kežmarok zabezpečuje podľa dostupných možností dohľad na dodržiavanie dopravných obmedzení vodičmi cez oba mosty,“ dodala. Regulovať budú aj dopravu cez spomínaný most pri Tatraľane, ktorý má obmedzené šírkové pomery. „Žiadame preto verejnosť o ohľaduplnosť, trpezlivosť a predovšetkým o rešpektovanie zmeny dopravného značenia,“ dodala hovorkyňa.

Krízový štáb mesta zároveň odsúhlasil a schválil provizórne premostenie cez rieku Poprad, ktoré pokryje celú premávku prechádzajúcu mestom. Hotové by malo byť do marca budúceho roka.