VODIČI POZOR: Na cestách stredného a východného Slovenska sa dnes môže vyskytovať poľadovica
08 | 12 | 2019 I Imrich Kovačič / SITA

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, miestami suchý. Na vlhkých a mokrých vozovkách sa pri nízkych teplotách môže na cestách stredného a východného Slovenska lokálne vyskytovať poľadovica. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SCS) na svojej stránke.


Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na území stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do 1 - 2 cm. Na cestách III. triedy v oblasti Kremnice je poľadovica.

Hmla obmedzuje dohľadnosť na 50 m v oblasti Považskej Teplej a Sverepca, do 100 m v lokalitách Beladice, Machnáč, Trnava, Buková, Trenčín, Vlčkovce, Šaľa, Zálužie, Čertovica, Nové Mesto nad Váhom, Nitra a Pezinok.

Vodiči pozor! Od dnes platí nový cestný zákon. Za nezaplatenú pokutu môžete prísť o auto
Od 1. decembra je v platnosti novela zákona o cestnej premávke. Od dnes sa teda zavádzajú, okrem iného, aj vyššie pokuty. Čítať ďalej
01 | 12 | 2019 | Gabriel Matta


Horské priechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na HP Vrchslatina, Čertovica, Šturec, Huty, Štós, Chorepa, Súľová, Grajnár, Donovaly je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu hrúbky 1 cm, na HP Herlianske sedlo je miestami utlačený sneh s hrúbkou 3 cm.

Pre vozidlá nad 10 m dĺžky je po celú zimnú sezónu uzatvorený HP Príslop (cesta I/78), HP Šútovce (cesta III/1774) a HP Veľké Pole (cesta II/512). Cesta I/64 cez horský priechod Fačkovské sedlo je od 1.11.2019 uzavretá v okrese Žilina aj Prievidza pre nákladné motorové vozidlá, ktorých dĺžka presahuje 10 metrov. Obmedzenie trvá do konca zimnej údržby.

Vodiči pozor: Od januára končí benzín Super 95!
Od budúceho roka zmizne z čerpacích staníc na Slovensku benzín E5 Natural 95. Nahradí ho nové palivo E10 s približne 10 % podielom biozložky. ‘Zelený‘ E10 bude drahší a škodlivý pre staré autá. Staré motory si totiž so „zelenším“ palivom príliš... Čítať ďalej
08 | 11 | 2019 | Gabriel Matta