Ak bude USA sankcionovať ruský plynovod, Nemecko na to bude reagovať
04 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Berlín zváži protiopatrenia, ak by Spojené štáty uvalili sankcie na plynovod Nord Stream 2, plynovod, ktorý bude dodávať zemný plyn z Ruska do Nemecka, uviedol šéf Výboru pre hospodárske a energetické záležitosti spolkového snemu.


„Spôsob, akým formujeme našu energetickú politiku, sa netýka Američanov,“ uviedol predseda Klaus Ernst v rozhovore pre RIA Novosti a dodal, že americké sankcie sú neprijateľné.

„Federálna vláda sa musí proti tomu brániť. Ak majú sankcie brániť prevádzke plynovodu, je potrebné myslieť na protiopatrenia,“ dodal Ernst.

Európski partneri sa zúčastnili na projekte ruského energetického gigantu Gazprom a to aj napriek všetkým americkým „varovaniam“.

Koncom októbra Dánsko udelilo dlho očakávané povolenie na prechod cez jeho vody, čím sa odstránila jedna z hlavných prekážok projektu. Výstavba je teraz na dobrej ceste a plynovod má byť uvedený do prevádzky v polovici budúceho roka.

Washington sa už dlho snaží potopiť tento energetický projekt, pričom sa zdá, že americkí zákonodarcovia údajne pracujú na jeho doplnení do zákona o národnej obrannej autorizácii, aby uvalili sankcie na spoločnosti zapojené do jeho výstavby.

FOTO: Pri Štrasburgu bolo znesvätených viac než 100 židovských hrobov
Vandali poškodili viac ako 100 náhrobných kameňov na židovskom cintoríne v malej dedinke blízko francúzskeho mesta Štrasburg. Čítať ďalej
04 | 12 | 2019 | Marek Molnár