"Revolučný" krok primátora Valla: Na radnici sa nebudú používať plasty (René Skalný)
28 | 11 | 2019 I René Skalný

Na stoloch bratislavského mestského zastupiteľstva už nenájdete neekologické plasty. Súčasné vedenie hlavného mesta pod vedením asi najlepšie plateného primátora Európy - Matúša Valla vymenilo pet fľaše s minerálkami za karafy s domácou limonádou. Informujú Bratislavské noviny.


"Pri zabezpečovaní cateringu sme využili možnosť, ktorú nám ponúka aj zákon o verejnom obstarávaní a zadali sme túto zákazku chránenej dielni (ako podpora spoločensky/sociálne zodpovedného obstarávania, čo dáva väčšiu šancu, aby sa aj zdravotne postihnuté a inak znevýhodnené osoby mohli podieľať na plnení zákaziek).

Odhlasovallo sa to! Primátor Bratislavy má plat, aký by mu závideli aj kolegovia v zahraničí!
Podľa rozlohy a počtu obyvateľov bratislavský primator Matúš Vallo zarobí trojnásobne viac ako pražský a sedemnásobne ako jeho londýnsky kolega. Nebudeme brať do úvahy priemernú mzdu na Slovensku, pretože ak by si to prečítal napríklad primátor... Čítať ďalej
22 | 11 | 2019 | Attila Molnár


Tento catering na zasadnutia Mestskej rady a Mestského zastupiteľstva nám preto zabezpečuje chránená dielňa Agentúra MANNA, s.r.o.," informoval nás hovorca magistrátu Peter Bubla.

Iste, ekológia a životné prostredie by mali byť dôležité témy vždy, nie len preto, že je to teraz trendom. S trochou irónie sa patrí dodať, že po vyše roku práce Matúša Valla by sa nový primátor mohol konečne začať zaoberať aj prozaickejšími problémami mesta a jeho obyvateľov;

Zvlášt ak je každodenným problémom státisícov Bratislavčanov kolabujúca doprava, nepokosená burina vysoká do výšky pása, či infaštruktúra miestami na úrovni Afriky.

Čaputová, Vallo, Truban - sú "noví" politici len produktom, ktorých musia "vyrobiť" mágovia marketingu?
Do parlamentných volieb nám ostáva necelý polrok, a "spod kameňa" opäť vyskakujú "noví" politici. Nie je to však prvýkrát, čo sa tak deje. Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Na druhej strane, môžeme si užívať "progresívne výdobytky" ako dúhový prechod pre chodcov či novovzniknuté Námestie Nežnej revolúcie, ktoré vzniklo osadením tabuľky nad zapľuvanou plochou pred Starou tržnicou. Občan môže mať istotu, že avizované zvýšenie komunálnych daní bude vynaložené na skutočne zmysluplné ciele.