Podsvetie, ktorému dominujú migranti, by mohlo priviesť Nemecko do úplného chaosu
28 | 11 | 2019 I redakcia

Naozaj stojí za to „pomáhať“ migrantom? Stále viac a viac "nových Nemcov" je v kontakte s organizovaným zločinom - píše Deutsche Welle . Podľa polície novoprijatí Sýrčania a Iračania by mohli v Nemecku úplne reštrukturalizovať podsvetie, v ktorom doteraz dominovali najmä Arabi.


Podľa Nemeckého spolkového trestného úradu (BKA) je stále viac podozrivých, ktorí majú zahraničný pas. Počas vyšetrovania sa s migrantmi stretávajú veľakrát, takže vedúci skupiny BKA je presvedčený, že v budúcnosti je dôležité sledovať pohyby migrantov.

Orbánova vláda vyhlásila, že bude podporovať vojnu, ak to zabráni návalu utečencov do Európy!
Maďarská vláda vyhlásila, bude podporovať vojnu, ak by mala zabrániť návalu utečencov do Európy. V Európskom parlamente vládnuca strana hlasovala za odsúdenie Turecka, ale oficiálny postoj Maďarskej vlády je taký, že Turci musia byť podporovaní,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | redakcia


Problém je v tom, že trestné činy migrantov predstavuje pre nemeckú políciu obrovské bremeno. Protizákonnosti v Nemecku doteraz dominovali gangy a zločinecké organizácie z arabského sveta, najmä Libanonci.

Hoci pri novoprijatých sýrskych a irackých migrantoch ešte necítiť kriminalitu tak, ako pri etablovaných gangoch, Nemecko by mal vyvodiť potrebné opatrenia, aby sa tomu zabránilo. Libanonský organizovaný zločin sa mohol vyvinúť práve preto, že Nemecko nezodpovedne otvorilo svoje brány dokorán libanonským prisťahovalcom v 70. rokoch 20. storočia.

V každom prípade existuje reálne nebezpečenstvo, že novoprijaté migrantské gangy sa môžu stať súpermi arabských zločineckých organizácií, ktoré tu pôsobia už dlho. Toto nebezpečenstvo je pravdepodobne spôsobené skutočnosťou, že mnoho migrantov prišlo z vojnových zón, a preto majú reálne bojové skúsenosti.

Švédsko trpí vojnami gangov. Väčšina zločincov aj obetí patrí medzi imigrantov
Švédsko, ktoré všeobecne vykazuje malú mieru kriminality, v posledných rokoch zápasí s brutálnou vojnou pouličných gangov, pri ktorých sú používané aj strelné zbrane či granáty. Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | František Németh


Zločinecké gangy pôsobia na celoštátnej úrovni a iba v Berlíne ich odhadujú na tisíce. Tieto kriminálne skupiny sú podľa bezpečnostných zložiek ovládané asi 20 vplyvnými rodinami.