Maďari sa vyzbierali na pokutu poslancovi, ktorý nazval Viktora Orbána klamárom a zlodejom
10 | 11 | 2019 I redakcia

„Vďaka vám sa nazbieralo veľa peňazí  a ja použijem túto mimoriadne štedrú sumu na to, aby som zverejňoval špinavé záležitosti Fideszu pred tými, pred ktorými ich chcú skryť. (Fidesz pozn. redakcie) Propagandistická mašinéria s vymývaním mozgov.“ Zverejnil na svojom facebookovom profile nezávislý poslanec Ákos Hadházy.


Politik bol pred niekoľkými týždňami potrestaný hovorcom Národného zhromaždenia  za to, že pred rečníckym pultom Viktora Orbána vystavil propagačné transparenty s vulgárnym obsahom.

VIDEO: Poslanec prerušil Orbánov prejav tabuľkou s nápisom "konský ko*kot" priamo v parlamente!
23 | 10 | 2019 | Magda Danková


Hovorca László Kövér udelil poslancovi pokutu 329 000 forintov (približne 987 €) za jeho tabule, na ktorých bolo napísané: „Musíte klamať, pretože ste ukradli príliš veľa“ a „zastavte propagandu, zastavte korupciu!“ Poslanec mal prichystanú aj tretiu tabuľu s nápisom: „konský k.....“ ktorá sa neobjavila priamo pred Viktorom Orbánom.

Ákosa Hadházyho napadli provládni poslanci, ktorí dostali oveľa miernejší trest. Poslanec po treste požiadal ľudí, aby sa rozhodli, či je vinný alebo má naopak pravdu. Po incidente nezávislý poslanec poprosil ľudí, aby podporili jeho prácu, ak si myslia, že v komore hovorí pravdu. A zdá sa, že si to myslia.

„Samozrejme ak sa nazbiera vyššia suma ako udelená pokuta, použil by som  to na boj proti korupcii a propagande. Podľa vášho aktuálneho príspevku aj to tak bude“ Dodal poslanec.