Kate Middleton musí zmeniť svoj šatník. Kráľovná vydala zákaz, ktorý sa jej výrazne dotkne
10 | 11 | 2019 I Imrich Kovačič

Kate Middleton bude musieť urobiť poriadok vo svojom šatníku. Po radikálnom rozhodnutí kráľovnej Alžbety II. sa bude musieť vzdať svojich obľúbených kúskov. 


Kráľovná Alžbeta II. urobila nekompromisné rozhodnutie. Dotkne sa šatníkov všetkých členov kráľovskej rodiny. Rozhodla sa zakázať pravú kožušinu, ktorú členovia kráľovskej rodiny odteraz nesmú nosiť a na dámskom kráľovskom oblečení môže byť použitá iba falošná kožušina.



Príkaz sa týka všetkých

Toto rozhodnutie bude mať azda najväčší dopad na Kate Middleton. Tá bude musieť poriadne pretriediť svoj šatník. Meghan Markle sa však zákaz kožušín takmer vôbec nedotkne. Tá je totiž zvyknutá nosiť etnické odevy a rôzne vegánske značky. Rovnako drastické to bude aj pre princeznú Anne ako aj pre Charlesovu partnerku, Camillu Parker Bowlesovú.


Ženy z kráľovského dvora boli od svojho vstupu do kráľovskej rodiny častokrát terčom kritiky kvôli noseniu pravých kožušín. Dokonca, v roku 2016, počas svojej cesty do Álp, zahltila Kate Middleton titulky svetových médií tým, že mala na sebe pár rukavíc značky AlexSki, vyrobených z kože vačíc. Vojvodkyňa z Cambridge si vtedy vyslúžila obrovskú kritiku a  spoločnosť PETA označila tento kúsok jej odevu ako „módne faux pas“.


Omylom odhalené! Nepochopíte, čo Bohdalová ukrýva doma
Energická legenda strieborného plátna Jiřina Bohdalová je síce vysoko výrečná, do svojho súkromia si ale pustí málokoho. Nedávno urobila výnimku v súvislosti s chystaným veľkofilmom o Dubčekovi a pozvala si producenta filmu priamo k sebe do bytu.... Čítať ďalej
10 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič

Zákaz sa týka etiky, aj logiky

Pred niekoľkými rokmi sa Veľká Británia stala prvou krajinou sveta, ktorá zakázala z etických dôvodov chov kožušinových zvierat. Používanie a  nosenie oblečenia z pravej kožušiny tak vyznievalo dosť nelogicky. Aj preto sa kráľovná Alžbeta II. rozhodla všetko zmeniť.


„Ak sa má jeho Veličenstvo zúčastniť obradu v obzvlášť chladnom počasí, na zahriatie bude používať iba falošnú kožušinu,“ uvádza sa v stanovisku kráľovského dvora.


Uvidíme ako sa s novým príkazom kráľovnej popasujú dámy z kráľovskej rodiny a akými kúskami verejnosť túto zimu prekvapia.