Komediant Harabin: Sudca Najvyššieho súdu si "kopol" do Danka!
04 | 11 | 2019 I René Skalný

Snáď najznámejší slovenský sudca a "víťaz" prezidentských volieb si najnovšie zobral za cieľ Andreja Danka. Líder strany Vlasť si robí verejne posmešky z predsedu parlamentu, pričom mu pripisuje na vrub najnovší prešľap jeho strany. Dôvodom je, že SNS-ka použila na svojich vizuáloch moravský ľudový ornament.


"Milý Andrej, videl som tvoj billboard. Pekný, ale tesne vedľa. Morava nie je Orava. Fakt. Síce to znie podobne, ty by si možno dokonca povedal, že rovnako, ale naozaj, nie je to to isté. A sú ľudia, ktorým môže vadiť, ak predseda národnej strany nevie, čo je slovenské.

MEDZINÁRODNÝ TRAPAS: Slovenská národná strana sa prezentuje Moravským národným ornamentom
Najstaršia politická strana v krajine, ktorá sa v názve hrdí prívlastkami "slovenská" aj "národná" sa na svojich predvolebných billboardoch prezentuje folklórnym motívom. Na tom by nebolo nič čudné, pokiaľ by to nebol ľudový vzor "požičaný" od... Čítať ďalej
04 | 11 | 2019 | René Skalný


Aby sa ti taká hlúpa chyba už nestala, posielam ti malú pomôcku - knihu Škola slovenského ornamentu. Ak by si mal problém s jej prečítaním, môžem ti ju celú vy-sla-bi-ko-vať. Aspoň si to lepšie zapamätáš." Uvádza Harabin na svojom oficiálnom profile spolu s recesistickým obrázkom.

Určite treba oceniť, že si sudca Najvyššieho súdu pri tak váženom a zodpovednom povolaní, ktoré zastáva ešte vždy dokáže nájsť čas nie len na povestné tlačovky počas obedňajšej pauzy, ale aj chvíľky humoru.

No, Harabinovi by tiež nebolo od veci pripomenúť jeho štylizáciu v "slavianskej" halenke, či pseudo-folklórnych motýlikoch v ktorých počas prezidentskej kampane brázdil Slovensko. Volič by totiž mohol ľahko nadobudnúť dojem, že parlamentné voľby sa zmenili na súťaž "Vtipnejší vyhráva".

Zlé jazyky totiž hovoria, že Štefan "takmer prezident" Harabin bude v takom prípade opäť "ví-ťa-zom". Strana jedného muža s názvom Vlasť pre mnohých vyznieva tiež ako dobrý vtip.