Bihariová neuniesla Blahovu kritiku: Blaha vraj laškuje s fašistami a za konšpiráciou stojí časopis Zem a Vek!
02 | 11 | 2019 I René Skalný

Ocenenie, ktoré získala podpredsedníčka hnutia Progresívne Slovensko, Irena Bihariová za zásluhy o vznik protiextrémistickej jednotky NAKA ešte pred troma týždňami, sú ešte stále horúcou témou. Bihariovej čestné uznanie bolo predvčerom tŕňom v oku smeráckeho poslanca Ľuboša Blahu. Ten si, ako to už býva zvykom, servítky pred ústa nedával. Bihariová teraz vo vyhrotenej roztržke poslancovi automaticky tyká a kritiku vracia aj s úrokmi. Vraj ich spája spoločná minulosť.


"Milý Ľuboš, nech ti už ozaj nešibe!" začína hneď zostra svoj otvorený list Bihariová. "Dnes náš socialistický tribún ľudu Ľuboš Blaha, priniesol veľké odhalenie: dostala som ocenenie od protiteroristickej a protiextrémistickej jednotky NAKA za môj prínos v boji proti extrémizmu. Z toho vyvodil, že NAKA je spriahnutá s Progresívnym Slovenskom, je spolitizovaná a teda aj jej rozhodnutia proti fašistom vychádzajú z toho, ako jej Progresívne Slovensko diktuje."


Podpredsedkyňu Progresívcov ocenila NAKA: Blaha tvrdí, že NAKA je spolitizovaná a jej praktiky prirovnal k esesákom
Podpredsedníčka Progresívneho Slovenska Irena Bihariová získala ocenenie od protiextrémistickej jednotky NAKA. Pochválila sa ním sama Bihariová na sociálnej sieti, pričom dlhoročná šéfka Ľudí proti rasizmu naznačuje, že spolu s Danielom Milom boli... Čítať ďalej
02 | 11 | 2019 | Magda Danková


"V skutočnosti túto konšpiráciu pár dní dozadu priniesol ako prvý Zem a vek. Keďže periodikum Rudé právo sa k Ľubošovi dnes už nedostáva, rozširuje si obzory zrovna v týchto mediálnych kanáloch. Chápem to a gratulujem k nesmiernemu pokroku, že si svoj intelektuálno filozofický kapitál, ktorým sa tak rád hrdí, obohacuje práve v tejto informačnej galaxii." Netají sa pohŕdaním podpredsedníčka Progresívneho Slovenska.

Pripomeňme si, že trestné konanie voči šéfredaktorovi časopisu Zem a Vek, Tiborovi E. Rostasovi inicioval istý Pavel Sibyla, vtedajší šéf Odboru vnútornej politiky Kancelárie prezidenta SR Andreja Kisku, v súčasnosti člen hnutia Progresívne Slovensko. Blaha vo svojom príspevku prirovnával ocenenie progresívnej političky políciou k situácii, keď bol vyšetrovateľom kauzy Gorila policajt, ktorý bol "cez manželku napojený na Matoviča" a vzápätí z vyšetrovacieho spisu unikali tajné informácie.

Šéfredaktora Zem a Vek žalujú za "protižidovský" text: Ide o pomstu Kiskovho človeka a Progresívcov?
20 | 10 | 2019 | TASR / René Skalný


Bihariová, ale obvinenia zo spolitizovania protiextrémistickej jednotky NAKA odmieta. Vraj išlo o čisto profesionálne ocenenie jej dlhoročnej práce;

"...Ocenenie som nedostala za to, že som podpredsedníčka Progresívneho Slovenska, ale za to, že som 10 rokov fungovala v protifašistickej agende ako právnička a aktivistka - ako jedna z najlepších a najdlhšie pôsobiacich v tejto téme na Slovensku (skromne). Vieš to preto, lebo v istej dobe si môj boj proti extrémistom ty sám podporoval. Chápem, že dnes sa ti to iste nepočúva ľahko, lebo dúfaš, že keď budeš robiť ľudového pózera, spochybňovať stíhanie extrémistov a činnosť tejto jednotky, tak Kotlebovci a Harabinovci priplávajú do tvojho rybníka."

Bihariová vzápätí upozorňuje na Blahovu minulosť, pričom sa nebojí byť osobná; "Ty sám si so mnou stál na barikádach proti extrémistom a pochodoval po mojom boku proti ich činnosti. To ty si bol ten, kto propagoval a podporoval moje ťaženie a kampane proti ĽSNS a dezinformačným stokám, v ktorých dnes paraziticky naháňaš svoju popularitu. Presne aj za tieto aktivity som to ocenenie od NAKA dostala, hoci PS v tom čase ešte ani nejestvovalo.

Irena Bihariová z Progresívneho Slovenska prirovnáva Uhríka k šimpanzovi, Hitlerovi či Mussolinimu!
Zdá sa, že vyštudovanej právničke Irene Biháriovej inštitút prezumpcie neviny a krivého obvinenia nič nehovoria. Šéfka združenia Ľudia proti rasizmu a odborníčka hnutia Progresívne Slovensko na problematiku "anticigánizmu" totiž na sociálnej sieti... Čítať ďalej
28 | 10 | 2019 | Magda Danková


Mne osobne je ukradnutá celá táto tvoja infantilná rebelantská póza tribúna ľudu, lebo ja viem, že ty by si v skutočnosti robotníkovi podal ruku akurát tak v gumených rukaviciach. Je mi ukradnuté aj to, že svojimi konšpiráciami o PS, či čomkoľvek prerážaš dno, pretože aj tak všetci vieme, že je to len tvoj fejzbukový egobuilding.

V podstate som sa zmierila už aj s tým, že si pre to ochotný laškovať sa s fašistami a zapierať svoju minulosť. Mrzí ma len to, že touto primitívnou konšpiráciou zhadzuješ prácu čestných a pracovitých policajtov, ktorí v protiextrémistickej jednotke odviedli obrovský kus záslužnej práce." Priznáva na záver Bihariová.

Zarážajúce je, že právnička, ktorá sa profiluje ako odborníčka hnutia PS pre oblasť "anticiganizmu" a nenávisti na internete - takzvaného "kyberhejtu" ako ilustračný obrázok použila fotomontáž z údajne satirickej, presnejšie povedané nenávistnej Facebookovej skupiny Zomri. Zdá sa, že aj tu platí známy bonmot o tom, že základnou jednotkou politickej korektnosti je dvojitý meter...