Podpredsedkyňu Progresívcov ocenila NAKA: Blaha tvrdí, že NAKA je spolitizovaná a jej praktiky prirovnal k esesákom
02 | 11 | 2019 I Magda Danková

Podpredsedníčka Progresívneho Slovenska Irena Bihariová získala ocenenie od protiextrémistickej jednotky NAKA. Pochválila sa ním sama Bihariová na sociálnej sieti, pričom dlhoročná šéfka Ľudí proti rasizmu naznačuje, že spolu s Danielom Milom boli obaja akýmisi "ideologickými rodičmi" protiextrémistickej jednotky. Až bývála ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská si tento návrh osvojila.


"Spolu s mojim odborným kolegom a partnerom Danielom Milom sme preto na základe analýz právnej praxe dlhodobo navrhovali, aby sa vytvorila špecializovaná sústava orgánov činných v trestnom konaní. V roku 2017 si bývalá ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská tento návrh osvojila.

Šéfredaktora Zem a Vek žalujú za "protižidovský" text: Ide o pomstu Kiskovho človeka a Progresívcov?
20 | 10 | 2019 | TASR / René Skalný


Protiextrémistická jednotka už krátko po jej zriadení dokázala odhaliť 3x viac skutkov, než sa dovtedy oficiálne uvádzalo v štatistikách. Jej vyšetrovatelia vznášali rekordné počty obvinení, fundovane podložených a argumentovaných. Kým dovtedy sme oficiálne evidovali jeden až dva skutky trestných činov extrémizmu ročne spáchaných na internete, oni dokázali behom pár mesiacov odhaliť desiatky." Píše Bihariová na sociálnej sieti.

Na zverejnenú informáciu reagoval smerácky poslanec Blaha, ktorý ocenenie podpredsedníčky hnutia Progresívne Slovensko považuje za výsmech nezávislosti a dôkaz politizácie polície.

"Jej partner Daniel Milo dlhodobo pôsobil na Ministerstve vnútra a teraz pracuje pre militaristov z GLOBSEC-u. A jeho partnerka z PS/Spolu dostane takéto ocenenie. Aspoň vieme, komu protiextrémistická jednotka NAKA slúži. Aspoň vieme, že slovenská polícia je prešpikovaná liberálmi. Aspoň vieme, že polícia sa stáva spolitizovanou a má prepojenia na opozíciu." Začína svoj príspevok Blaha.

MIMORIADNE: NAKA zadržala ex-siskárov Forischa, Feranca a Žiarana
15 | 10 | 2019 | René Skalný


"Prednedávnom vyšlo najavo, že policajt, čo vyšetroval Gorilu, bol cez manželku roky napojený na Matoviča a dnes sa hlási do OĽaNO. Vzápätí z vyšetrovacieho spisu unikajú tajné informácie a zneužívajú sa v politickom boi cez denník, ktorý vlastnia chlapci z ESET-u. Teraz zisťujeme, že podpredsedníčka Progresívneho Slovenska je prepojený s NAKA a politizuje tým celý boj proti extrémizmu." Dodáva smerácky poslanec.

Podľa Blahu je to škandál. políciu je podľa neho treba chrániť pred ideologickými fanatikmi; "Politici nemajú čo dostávať ocenenia od polície. Bodka. Vždy v dejinách, keď politika a ideológia ovládla policajné zložky, viedlo to k rozvratu a katastrofe. Spomeňte na nacistické časy, spomeňte na esesákov. Vtedy to bol fašizmus, dnes liberalizmus. Nesmieme dovoliť, aby sa polícia stala nástrojom fanatikov.

Úprimne - ktokoľvek bude políciou stíhaný za extrémizmus, môže sa brániť, že ide o politickú pomstu Progresívneho Slovenska. Len kvôli hlúpemu oceneniu, ktoré si NAKA mal dobre rozmyslieť. Určite to policajnej práci nepomôže. Pri všetkej úcte - toto je škandál! Nezávislosť a profesionalita polície je pilierom demokracie. Je ešte polícia nezávislá a profesionálna?" Kladie si v závere otázku Ľuboš Blaha.