Nemecké vládnuce strany hrozia vylúčením Maďarska z EÚ!
01 | 11 | 2019 I redakcia

Postoj maďarskej vlády k sýrskej ofenzíve tureckej armády bol taký silný, že nemecký podpredseda koaličnej strany CDU / CSU už pripustil možnosť vylúčenia Maďarska z EÚ. Informuje maďarský portál hvg.hu.


Poslanec Nemeckého spolkového snemu, Johann Wadephul v rozhovore pre nemeckú verejnú televíziu uviedol, že ak maďarská vláda podporí tureckú inváziu do severnej Sýrie, spochybní to členstvo Maďarska v EÚ.


Orbánova vláda vyhlásila, že bude podporovať vojnu, ak to zabráni návalu utečencov do Európy!
Maďarská vláda vyhlásila, bude podporovať vojnu, ak by mala zabrániť návalu utečencov do Európy. V Európskom parlamente vládnuca strana hlasovala za odsúdenie Turecka, ale oficiálny postoj Maďarskej vlády je taký, že Turci musia byť podporovaní,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | redakcia

Podľa nemeckého pro-vládneho politika sa Maďarsko musí rozhodnúť, či sa chce stať plnoprávnym členom Európskej únie a nielen akceptovať materiálne výhody, ale tiež prispieť k tomu, aby bola EÚ silná.


„Chceli by sme, aby Maďarsko dalo jasne najavo, v ktorom tíme hrá, alebo skôr či neskôr bude čeliť vyhliadke na odchod z Európskej únie,“ povedal Wadephul pre program časopisu ZDF.