Fraška kvôli Uhríkovi.
23 | 10 | 2019 I Gabriel Matta

Predvolebná diskusia na univerzite skončila skôr, ako začala: Príčinou frašky bol europoslanec Uhrík


Jedna z prvých predvolebných diskusií politických lídrov na Ekonomickej univerzite v Bratislave (EUBA) sa predčasne zrušila. Dôvodom skorého konca tejto akcie bola podľa viacerých hostí účasť europoslanca za Ľudovú stranu Naše Slovensko Milana Uhríka. Ostalo z toho len jedno veľké fiasko.




Diskusiu s názvom Európske výzvy a programy politických strán organizovala na pôde Ekonomickej univerzity Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku. Univerzita mala tieto priestory len poskytnúť organizátorom v rámci prenájmu.

V tomto prípade išlo o Aulu v EUBA a diskusia sa mala uskutočniť nabudúci utorok 29. októbra od deviatej hodiny ráno. Vzápätí začali kotlebovci na sociálnej sieti šíriť plagát o tejto udalosti, na ktorom sú vyobrazení všetci diskutujúci, ktorí sa jej mali v danom bloku zúčastniť. Medzi nimi boli spomínaný Milan Uhrík, premiér Peter Pellegrini, bývalý prezident Andrej Kiska, šéf KDH Alojz Hlina a predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban.

S drogami nesmieme žartovať, odkázal Kiska Trubanovi
15 | 08 | 2019 | TASR


Amo prvý zrušil svoju účasť na diskusii predseda Kresťanskodemokratického hnutia Alojz Hlina. Nasledoval ho líder PS/Spolu Michal Truban, ktorý bol tiež medzi pozvanými. Rovnako účasť odmietol aj bývalý prezident a predseda strany Za ľudí Andrej Kiska.

Včera krátko po pol štvrtej poobede sa napokon organizátori rozhodli diskusiu zrušiť. Oznámili to aj formou sociálnej siete.

Uhrík vidí za zrušením diskusie svojich oponentov. "Dôvod je ten, že liberáli na čele s Trubanom, Kiskom a Hlinom sa zľakli mojej účasti na diskusii a radšej sabotovali celé podujatie, ako by mali čeliť konfrontácii s inými názormi,"uzavrel europoslanec za ĽSNS.

Práve pre Trubanovu drogovú kauzu Preferencie PS/Spolu klesli, voľby by vyhral Smer-SD a Kiska má päť percent
Najviac ľudí by stále volilo Smer-SD, konkrétne 21,8 percenta. Na druhom mieste skončila koalícia PS/Spolu so ziskom 14 percent pred stranou Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (12,1 percenta). Mimoparlamentné KDH sa vyšvihlo na štvrté miesto,... Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | SITA