S drogami nesmieme žartovať, odkázal Kiska Trubanovi
15 | 08 | 2019 I TASR
Bývalý prezident a líder strany Za ľudí Andrej Kiska novinárom povedal, že rokoval s predstaviteľmi strán Spolu a Progresívne Slovensko (PS).








Politici sa venovali téme Ústavného súdu SR, vzájomnej spolupráci strán, ale aj rozoberali priznanie lídra PS Michala Trubana, že opakovane užíval marihuanu a pred 12 rokmi vyskúšal aj LSD.

„S drogami nesmieme žartovať a ani o nich ironicky hovoriť. Drogy dokážu byť obrovským nešťastím pre mladých ľudí," vyhlásil Kiska. Ocenil, že sa Truban ospravedlnil, s jeho postojom, ktorý zaznel vo videu, však zásadne nesúhlasí.

„Napriek tomu som presvedčený, že spolu s pánom Trubanom a Beblavým i ďalšími z demokratickej opozície vytvoríme jasnú, silnú a spoľahlivú vládu po ďalších parlamentných voľbách," tvrdí Kiska.

Strany SaS, KDH, PS, Spolu, OĽaNO a Za ľudí musia podľa jeho slov nachádzať k sebe cestu a uvažovať, ako po voľbách prevziať moc v štáte.

Za ľudí vyzýva, aby kandidátov na sudcov ÚS volili v otvorenej voľbe
Vznikajúca strana Za ľudí vyzýva poslancov Národnej rady SR, aby chýbajúcich kandidátov na sudcov Ústavného súdu (ÚS) SR volili v otvorenej voľbe. Podľa lídra strany a bývalého prezidenta Andreja Kisku tak bude jasne vidieť, kto čo robí a kto za... Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | SITA