MAĎARI KONAJÚ: Tamojšia polícia zatkla šesť osôb, ktoré sú podozrivé z útokov na Slovákov počas futbalu
04 | 10 | 2019 I Peter Bachan

Maďarská polícia zatkla šesť osôb, ktoré sú podozrivé z útokov na piatich slovenských fanúšikov po kvalifikačnom zápase na Majstrovstvá Európy 2020 v Budapešti medzi domácou reprezentáciou a Slovenskom.


Informuje o tom maďarská stránka police.hu, išlo dokopy o dva prípady napadnutia.

9. septembra oznámili dvaja Slováci na tamojšej polícii, že boli napadnutí v Budapešti. O deň neskôr slovenské veľvyslanectvo oznámilo, že v uliciach metropoly zbili troch ďalších fanúšikov-Slovákov.

Podozrivé osoby vo veku od 23 do 33 rokov zadržali v stredu 2. októbra v ich bytoch. Traja vinníci figurovali v prvom, traja v druhom prípade. Muži teraz čelia obvineniam z ublíženia na zdraví i výtržností. Piati zo šiestich podozrivých sa na vypočúvaní priznali.

Po 14 dňoch dorazil do Dunajskej Stredy vlak z Číny
04 | 10 | 2019 | TASR


Zápas Maďarsko – Slovensko sprevádzala napätá atmosféra. Hosťujúci sektor museli organizátori rozdeliť, keďže v ňom boli slovenskí občania maďarskej národnosti podporujúci domácich.

Za správanie sa domácich divákov v hľadisku (opakované rasistické a nenávistné prejavy) Európska futbalová únia (UEFA) uzavrela štadión na jeden zápas a udelila finančnú pokutu 60 000 eur.

Trest uzavretého štadióna a pokuta 20 000 eur hrozil aj Slovákom, UEFA však vyhovela odvolaniu Slovenského futbalového zväzu a dôležité kvalifikačné stretnutie proti Walesu sa odohrá pred divákmi. Pôvodnú pokutu Slovensku znížili o 5 000 eur.