Prípad útoku príslušníka podsvetia na policajta sa bude prejednávať odznova
18 | 09 | 2019 I SITA

Prípad údajného útoku odsúdeného príslušníka podsvetia Miroslava M. na policajného vyšetrovateľa bude Okresný súd Bratislava I pojednávať odznova. Rozhodla o tom dnes nová predsedníčka senátu. Pôvodný predseda senátu v tomto prípade odišiel totiž do dôchodku.


V takomto prípade musí dať obžalovaný súhlas, aby pojednávanie mohlo pokračovať, inak sa vykonané dokazovanie musí opakovať. Samotný Miroslav M. sa dnes na pojednávaní nechcel vyjadriť, či súhlasí so zmenou v senáte a žiadal od súdu najskôr vylúčiť verejnosť.

Média ho totiž podľa jeho slov očierňujú. "Pred médiami sa nebudem k ničomu vyjadrovať," povedal. Súd však o jeho žiadosti nerozhodoval a skonštatoval, že obžalovaný na pokračovanie konania súhlas nedal.

Keďže súd na dnešnom pojednávaní nemal vykázané doručenie predvolania poškodenému, prípad museli odročiť na 20. novembra. Súd vtedy plánuje vypočuť poškodeného aj niekoľkých svedkov.

Miroslav M., ktorý bol v minulosti považovaný za príslušníka považského podsvetia, čelí obžalobe pre pre útok na verejného činiteľa za údajné napadnutie policajného vyšetrovateľa. Skutok sa podľa obžaloby stal ešte v roku 2008 v Ústave na výkon väzby v Bratislave.

Miroslav M. bol v minulosti v Českej republike odsúdený za vydieranie podnikateľov na 11 rokov väzenia. České orgány ho následne vydali do SR, kde si trest odpykáva. Ďalším trestným konaniam čelí aj pred slovenskými súdmi.