Výbuch ropnej rafinérie v Taliansku spôsobil obrovské plamene a oblaky čierneho dymu
17 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Výbuch nastal v jednej z najväčších rafinérií v Taliansku. Vychádzali z nej obrovské oblaky čierneho dymu a vzduch v okolí bol nedýchateľný. Úrady vyslali hasičské vozidlá, aby uhasili plamene.


Ropná rafinéria ENI v Sannazzaro de Burgondi, neďaleko Milána, sa podľa miestnych médií v utorok ráno vznietila. Ľudia žijúci v tejto oblasti hlásili, že počuli „hlasný rev“, ktorý bol možný počuť zo susedných obcí.



Spoločnosť vyhlásila poplach a miestne úrady okamžite poslali hasičov a uzavreli celú oblasť. Neskôr v deň ENI prehlásila, že situácia je už pod kontrolou, pričom dodala, že pri incidente nebol nikto zranený. Obrovské plamene hasiči uhasili do niekoľkých hodín, uviedla spoločnosť.



Jedno z najväčších rafinérií v Taliansku zaznamenalo podobné incidenty už aj v minulosti, vo februári 2017 a v decembri 2016. Počas tohto posledného incidentu cez areál rafinérie prelietavali "veľké ohnivé gule", ktoré spôsobili škody na východnej časti komplexu.

Honkongskí demonštranti dobili muža do bezvedomia (VIDEO)
Cez víkend boli v Hongkongu opäť násilne výtržnosti, ale stal sa jeden šokujúci incident, pri ktorom bol muž stredného veku zbitý do bezvedomia, toto video sa veľmi rýchlo začalo šíriť internetom. Čítať ďalej
17 | 09 | 2019 | Marek Molnár