14-ročná školáčka si siahla na život po tom, čo ju učiteľka ponížila pred celou triedou
17 | 09 | 2019 I Imrich Kovačič
Detská psychika nie je ešte natoľko odolná, aby v niektorých prípadoch čelila šikane či poníženiu. Práve takýto tlak neuniesla 14-ročná školáčka v Keni, ktorá sa obesila po tom, ako bola ponížená vo vlastnej triede.

Správu priniesol server: dailymail.co.uk


Mladé dievča sa snažilo pravidelne dodržiavať školskú dochádzku a to i v čase, kedy mala menštruáciu. Problém však nastal po tom, čo jej krv znečistila uniformu, keďže nemala hygienickú vložku. Učiteľka ju označila za „špinavú“ a nariadila jej opustiť triedu. Dievča sa tak veľmi zahanbilo, že si po príchode domov vzala život.

Prípad natoľko pobúril verejnosť, že okolo dvesto rodičov pred školou protestovalo, následne zablokovali cestu a strhli jednu zo školských brán. Na mieste zasahovala polícia.

„Okolnosti úmrtia dievčaťa vyšetruje polícia,“ uviedol šéf regionálnej polície Alex Shikondi.


Blíži sa koniec? Výpadok Google vyvoláva paniku
Výpadok vyhľadávača Google spôsobil paniku používateľov po celom svete. Obrovskej mase používateľov vyhľadávača od Google sa odrazu začali ich vyhľadávacie dopyty vracať ako „interné chyby servera“, čo ich prinútilo prejsť ku konkurenčnému... Čítať ďalej
17 | 09 | 2019 | Imrich Kovačič


Mnoho dievčat v Keni si nemôže dovoliť hygienické potreby, ako sú vložky či tampóny. V roku 2017 Keňa schválila zákon, ktorý hovorí, že každému dievčaťu musí škola poskytnúť zadarmo kvalitné hygienické potreby. Nie každá škola však tieto opatrenia prijala a dodržiava ich.