Blíži sa koniec? Výpadok Google vyvoláva paniku
17 | 09 | 2019 I Imrich Kovačič

Výpadok vyhľadávača Google spôsobil paniku používateľov po celom svete. Obrovskej mase používateľov vyhľadávača od Google sa odrazu začali ich vyhľadávacie dopyty vracať ako „interné chyby servera“, čo ich prinútilo prejsť ku konkurenčnému vahľadávaču DuckDuckGo alebo Bing. Mnohí sa vysťažovali aj na sociálnych sieťach.





Používatelia internetu na celom svete sa ocitli v neočakávanej "tme", keď sa ich dotazy Google vrátili ako chybné a nič nenašli.



Keď sa ponáhľali na Twitter, aby zistili, kto ešte trpel týmto výpadkom, našli aspoň dočasnú útechu v tom, že neboli sami. Výpadok sa ukázal ako masový a k dispozícii nie je nijaké iné vysvetlenie od Google, ako len sľub, že „inžinieri boli informovaní a pracujú na vyriešení problému.“



„Snažím sa robiť domáce úlohy a ono to nefunguje“ sťažoval sa jeden užívateľ. „Ale prečo je google pokazený? Nahackovali internet? “ zamyslel sa ďalší.



Iní propagovali konkurenčné vyhľadávacie nástroje. "Myslím, že použijem Bing," povedal jeden z takýchto dobrodruhov.



Podľa spoločnosti DownDetector však niektorí používatelia mali problémy aj viac ako dve hodiny od prvých zlovestných správ.